Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Interview in plaats van presentatie

Laat een spreker interviewen in plaats van presenteren

13 december 2018

Interviewen is een leuke manier om een spreker eens op een andere manier zijn verhaal te laten doen. Je zult zien dat het publiek heel anders reageert op een interview dan op de zoveelste presentatie.

Een interview in plaats van een presentatie kan niet alleen verfrissend zijn, door de interactie met het publiek blijft de aandacht er veel beter bij.

Het publiek betrekken

Tijdens een evenement wil je dat alles wat mensen in de zaal belangrijk vinden aan bod komt. Dan moet je natuurlijk wel achterhalen wat het publiek wilt weten. De beste manier om daar achter te komen is ze gewoon de mogelijkheid geven om hun eigen vragen te stellen!

Je kunt het publiek hun vragen live laten stellen, maar veel mensen ervaren toch een drempel om dit te doen. Een handige manier is daarom gebruik te maken van een app waarbij mensen vragen kunnen stellen via hun smartphone, zoals sli.do, BuzzMaster of PresentersWall. Deze vragen komen dan bij de interviewer terecht die ze op een geschikt moment in het verhaal kan stellen.

Structuur geven aan beginnende sprekers

Een ander voordeel van interviewen is dat dit een prettige werkvorm is voor beginnende sprekers. Denk aan een expert die veel over het onderwerp weet, maar nog niet vaak op het podium heeft gestaan. De spreker hoeft zich met een interview namelijk niet meer druk te maken om zijn slides of de rode draad in het verhaal, maar kan zich volledig richtten op de antwoorden. Het is de taak van de interviewer om ervoor te zorgen dat het een logisch verhaal wordt.

Met welke manieren van een verhaal overbrengen heb jij goede ervaringen?

Foto: Bfoto

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Aantal zitplaatsen evenement

Waarom minder stoelen beter werkt

Veel eventplanners zetten liever teveel dan te weinig stoelen in een congreszaal. Het heeft een aantal voordelen om toch wat minder stoelen neer te zetten.

Lees verder

TEDxAmsterdamED verrast haar congresbezoekers met een festival

Het ene moment zit je in een congreszaal, het volgende moment loop je via het podium een festival op. Wat was er precies te beleven en hoe kijkt de organisatie terug op dit idee?

Lees verder
Social media monitoring evenementen

Social media monitoring tijdens evenementen: 9 tips

Zet jij al social media monitoring in voor jouw evenement? Misschien denk je dat het voor jouw evenement niet nodig is. Bijvoorbeeld omdat je zelf social media nog niet actief inzet. Maar je bezoekers zitten er hoogstwaarschijnlijk wel op! 9 Tips om te starten met eventmonitoring.

Lees verder

Plaats een reactie