Interview in plaats van presentatie

Laat een spreker interviewen in plaats van presenteren

13 december 2018

Interviewen is een leuke manier om een spreker eens op een andere manier zijn verhaal te laten doen. Je zult zien dat het publiek heel anders reageert op een interview dan op de zoveelste presentatie.

Een interview in plaats van een presentatie kan niet alleen verfrissend zijn, door de interactie met het publiek blijft de aandacht er veel beter bij.

Het publiek betrekken

Tijdens een evenement wil je dat alles wat mensen in de zaal belangrijk vinden aan bod komt. Dan moet je natuurlijk wel achterhalen wat het publiek wilt weten. De beste manier om daar achter te komen is ze gewoon de mogelijkheid geven om hun eigen vragen te stellen!

Je kunt het publiek hun vragen live laten stellen, maar veel mensen ervaren toch een drempel om dit te doen. Een handige manier is daarom gebruik te maken van een app waarbij mensen vragen kunnen stellen via hun smartphone, zoals sli.do, BuzzMaster of PresentersWall. Deze vragen komen dan bij de interviewer terecht die ze op een geschikt moment in het verhaal kan stellen.

Structuur geven aan beginnende sprekers

Een ander voordeel van interviewen is dat dit een prettige werkvorm is voor beginnende sprekers. Denk aan een expert die veel over het onderwerp weet, maar nog niet vaak op het podium heeft gestaan. De spreker hoeft zich met een interview namelijk niet meer druk te maken om zijn slides of de rode draad in het verhaal, maar kan zich volledig richtten op de antwoorden. Het is de taak van de interviewer om ervoor te zorgen dat het een logisch verhaal wordt.

Met welke manieren van een verhaal overbrengen heb jij goede ervaringen?

Foto: Bfoto

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Utrecht Region Pass voor evenementen

Locaties ontdekken met de Utrecht Region Pass

We mochten weer mee met de Locatietour om locaties te ontdekken in het centrum van Utrecht. Deze keer gingen we met het OV met een hele handige pas.

Lees verder

Deze locaties halen buiten naar binnen

Het wordt weer kouder en slechter weer. Als je toch graag iets buiten wilt organiseren of je je bezoekers het gevoel wil geven dat je buiten bent, dan zijn er gelukkig nog handige alternatieven! 

Lees verder
Dancefloor confessions

Dancefloor Confessions: anoniem geheimpjes delen

Een bijzondere act die voor reuring en verbinding kan zorgen op jouw evenement. Bij Dancefloor Confessions delen bezoekers hun grootste geheim.

Lees verder

Een reactie plaatsen