Interview in plaats van presentatie

Laat een spreker interviewen in plaats van presenteren

13 december 2018

Interviewen is een leuke manier om een spreker eens op een andere manier zijn verhaal te laten doen. Je zult zien dat het publiek heel anders reageert op een interview dan op de zoveelste presentatie.

Een interview in plaats van een presentatie kan niet alleen verfrissend zijn, door de interactie met het publiek blijft de aandacht er veel beter bij.

Het publiek betrekken

Tijdens een evenement wil je dat alles wat mensen in de zaal belangrijk vinden aan bod komt. Dan moet je natuurlijk wel achterhalen wat het publiek wilt weten. De beste manier om daar achter te komen is ze gewoon de mogelijkheid geven om hun eigen vragen te stellen!

Je kunt het publiek hun vragen live laten stellen, maar veel mensen ervaren toch een drempel om dit te doen. Een handige manier is daarom gebruik te maken van een app waarbij mensen vragen kunnen stellen via hun smartphone, zoals sli.do, BuzzMaster of PresentersWall. Deze vragen komen dan bij de interviewer terecht die ze op een geschikt moment in het verhaal kan stellen.

Structuur geven aan beginnende sprekers

Een ander voordeel van interviewen is dat dit een prettige werkvorm is voor beginnende sprekers. Denk aan een expert die veel over het onderwerp weet, maar nog niet vaak op het podium heeft gestaan. De spreker hoeft zich met een interview namelijk niet meer druk te maken om zijn slides of de rode draad in het verhaal, maar kan zich volledig richtten op de antwoorden. Het is de taak van de interviewer om ervoor te zorgen dat het een logisch verhaal wordt.

Met welke manieren van een verhaal overbrengen heb jij goede ervaringen?

Foto: Bfoto

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Entertainment

Magic Leap toont VR-animaties in de echte wereld

Als we het over de toekomst hebben en de toekomst van evenementen, dan is dit wel iets waar je echt naar gaat uitkijken!

Lees verder
Entertainment

Opvallende speakers voor borrels of feesten

Wil jij muziek draaien op jouw evenement, feest of borrel én iets origineels inzetten? Wij vonden een aantal opvallende speakers die je feestje nog leuker maken.

Lees verder
Groen evenement
Organisatie

5 Ideeën voor een groen evenement

Organiseer je een evenement met het thema natuur of groen? Wij hebben een aantal ideeën voor je verzameld rondom gras en groen!

Lees verder

Een reactie plaatsen