De invloed van kleur op een evenement

De invloed van kleur op jouw evenement

2 september 2019

Heb je er weleens bij stil gestaan dat een kleur invloed heeft op je brein? En dus ook op jouw evenement. Kies daarom de juiste kleuren, bij het juiste doel.

Ooit boekte ik eens een workshopruimte op een locatie waar elke zaal een andere kleur had. Ik ging er kijken en moest en zou een bepaalde kleur ruimte boeken. Ik vond dat zo belangrijk dat ik zelfs met het prikken van een datum rekening hield met de beschikbaarheid. De dame op de locatie vond het wel grappig zei ze. Ik ging ervan uit dat ik vast niet de enige was die het zo belangrijk vind, maar ze zei dat mensen er niet vaak om vragen. Dat verbaasde me wel. Ik ben er best gevoelig voor en had precies in m’n hoofd welke kleuren de ruimte wel of niet mocht hebben. Maar los van welke kleuren je mooi of lelijk vindt, heeft het ook een bepaald effect op je bezoeker.

Inspirerend of rustgevend?

Eventlocaties vernieuwen. De een na de ander krijgt een make-over. Het valt me op dat locaties en ruimtes kleurrijker worden. Niet meer het veilige neutrale, maar ruimtes in allerlei kleuren. Ook kun je op veel locaties je eigen kleuren instellen met LED-verlichting. Als je een kleur uitkiest, kijk dan niet alleen naar wat je mooi vindt, maar ook wat je wilt bereiken met de bijeenkomst.

Online kun je veel kleurenpaletten zien met de betekenis ervan, maar ik zal er een paar uitlichten.

Oranje is een hele goede kleur als je mensen wilt laten samenwerken. En natuurlijk heeft het in Nederland een extra betekenis. We associëren het bijvoorbeeld met voetbal en Koningsdag en daarom ook met saamhorigheid en verbinding.

Blauw staat vaak bekend als een zakelijke, betrouwbare kleur. Het is ook een rustgevende kleur. Geef je een presentatie of is de setting zakelijk, dan kun je kiezen voor deze kleur.

De kleur rood staat juist voor kracht en energie. Een goede kleur als je mensen een energieboost wilt geven of ze iets wilt laten doen waar ze energiek voor moeten zijn.

Rode brainstorm ruimte
Brainstormruimte ‘Boost’ in Carlton President Hotel Utrecht

Gekleurde elementen

Natuurlijk hoef je niet alleen maar in een knalrode ruimte te brainstormen. Ook met accessoires, de catering en de juiste opstelling van de ruimte heb je invloed op het gedrag van de bezoekers. Je kunt ook voor kleurencombinaties kiezen. Als je het zelf lastig vindt om te kiezen, vraag dan advies aan de locatie of een eventstylist. En misschien kan jouw eigen DTP’er of vormgever ook meedenken.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Deze tool maakt vertalen eenvoudig en goedkoop

Organiseer je een meertalig congres? WebTalk is een slimme oplossing voor online en live evenementen met internationale bezoekers.

Lees verder

Hostesses in opvallende jurken

Eten en entertainment gaan heel goed samen. Huur daarom niet zomaar een hostess in, maar bijvoorbeeld een vermomd als wandelend buffet.

Lees verder
lamzac

Een zitzak in je broekzak

Dit is dus echt geweldig! Geen gedoe of gesleep meer met meubilair op je evenement, maar gewoon een opvouwbare zitzak die je vult met lucht en kan gebruiken als zitzak voor je gasten. Ik zie het al voor me als een chill out area op een indoor evenement of een festival!

Lees verder

Een reactie plaatsen