Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Jomo voor evenementen

Gun je bezoekers een JOMO-momentje

20 mei 2019

Na FOMO is er nu ook JOMO: the Joy of Missing out. Een topic wat ik altijd al belangrijk vond, maar niet wist dat er een naam voor was. Wat is het precies en hoe pas je het toe?

Wat betekent het precies?

De term FOMO is wel bekend. The Fear of Missing Out. Dit kun je goed toepassen om te zorgen dat mensen graag naar je evenement komen, bang dat ze anders iets tofs missen. Bij JOMO werkt het andersom. Je slaat iets over en geniet daar juist van. In het geval van evenementen, gaat het dan om iets over te slaan óp een evenement. Toen ik voor het eerst over JOMO las, dacht ik even dat het ging om evenementen juist niet te bezoeken. Dat kan overigens ook heel lekker zijn 🙂 Maar goed als eventplanner is dat niet wat je wilt bereiken.

Het gaat dan dus ook om even iets te missen tijdens een evenement en van dat moment te genieten. Een voorbeeld hiervan is dat je een van de sessies overslaat om je even terug te trekken.

Een momentje rust

In schrijf regelmatig over dat het best lekker is om je terug te kunnen trekken en welke goodies je daarvoor kunt inzetten. Want een hele dag onder de mensen zijn en informatie verwerken is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als je introvert bent.

Je ziet dit ook terug aan de vele huiskamerhoekjes op evenementen en locaties. Dat is dus niet alleen leuk om te zien, maar zo kun je even met een klein groepje mensen praten.

Andere manieren om JOMO te faciliteren is door mensen hun eigen programma te laten bepalen, iets te organiseren in de natuur of te zorgen dat ze iedereen hun mobieltje uit laat. Dan zijn ze er echt even een dagje uit.

Voordelen van JOMO voor eventplanners

Het voelt voor sommige mensen misschien een beetje gek. Je wilt alle bezoekers in de zaal hebben en niet verspreid in allerlei hoekjes. En vragen hun mobieltje achterwege te laten voelt misschien ook tegenstrijdig. Zeker als je wilt dat er een online buzz ontstaat.

Dit zijn de voordelen als je JOMO wel faciliteert op je evenement:

  • Door mensen hun eigen programma te laten bepalen en af en toe een sessie over te laten slaan of tijdens het netwerken een rustig hoekje te kiezen, kunnen ze op hun eigen tempo en manier informatie te werken. Zo halen ze meer uit hun dag, dan dat jij als organisator opdringt wat ze precies doen en wanneer. Informatie onthouden ze dan ook veel beter.
  • Op rustige plekjes ontstaan er gesprekken in kleinere groepjes. De interactie is zo groter en impactvoller. Liever een paar goede, betekenisvolle contacten dan een heleboel kortvluchtige.
  • Bezoekers hebben een positievere herinnering aan je evenement als ze er echt even uit zijn geweest. Dat heb je liever dan dat ze energieloos vertrekken toch?

De foto is gemaakt door Sjoerd Fotografie in opdracht van High Profile Events. Ik werd geïnterviewd voor een artikel over mijn werk als vlogger in de eventbranche. En ja, dit was ook een JOMO-momentje. Even aandachtig in gesprek en vergeten dat je op een beurs bent!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Zo houd je je hoofd koel als eventmanager

Als eventmanager breekt het zweet je weleens uit. Met deze gadget houd je je hoofd koel.

Lees verder
Communicatie als er iets misgaat op je evenement

Wat doe je als er iets misgaat op je evenement?

Er gaat altijd wel iets mis op een evenement. Wat doe je dan? Communiceer je dit wel of juist niet?

Lees verder
Fotohokjes voor de feestdagen

3 Fotohokjes voor de feestdagen

Vier jij de feestdagen voor jouw medewerkers of relaties? Een fotohokje is altijd leuk en vooral deze 3, want ze zijn helemaal in stijl! 

Lees verder

Plaats een reactie