KLM Bonding Buffet

Bonding buffet: zo krijg je onbekende mensen bij elkaar aan tafel

25 december 2018

Een ludiek idee van de KLM om mensen met elkaar te verbinden. Deze buffettafel komt pas naar beneden als elke stoel bezet is.

Onbekenden uitnodigen mee te doen

Midden op Schiphol stond twee jaar geleden tijdens de feestdagen een bijzondere buffettafel. Het KLM Bonding Buffet. De oplettende voorbijganger zag de wijnglazen al staan op de tafel, maar het is te hoog om erbij te komen. Zodra er iemand op een van de stoelen ging zitten, kwam de stoel naar beneden. Nieuwsgierigheid, of misschien wel lekkere trek, zorgde ervoor dat de eerste persoon omstanders uitnodigde ook te gaan zitten. Tot de laatste stoel bezet werd en iedereen eindelijk een lekker hapje kon gaan eten. Een mooie en creatieve manier om mensen met elkaar te verbinden!

Mooi staaltje guerrilla marketing

Dit is nou echt een mooi staaltje guerrilla marketing. Het is ludiek, je valt op, je brengt een boodschap over die past bij jouw organisatie. En als het even meezit, wordt het opgepakt in de media. Het is vaak ook nog eens tijdloos. De Bonding Buffet vond alweer twee jaar geleden plaats. Ik kwam het onlangs tegen op LinkedIn (het is geen toeval dat het rond de feestdagen weer viral gaat) en vervolgens breng ik het via deze blog weer onder de aandacht. Ik hoop dat dit idee je inspireert om ook iets ludieks te doen of om iets creatiefs te verzinnen om mensen met elkaar te verbinden.

Mensen verbinden

Over mensen met elkaar verbinden gesproken… Dit is vaak een belangrijk onderdeel van een evenement. Ik ben er een groot voorstander van om dat niet op z’n beloop te laten, maar het te faciliteren. Mede omdat het niet voor iedereen even makkelijk is om zomaar op vreemden af te stappen. Maar ook omdat je wil voorkomen dat mensen alleen op bekenden afstappen in plaats van nieuwe ontmoetingen aangaan.

Het mensen naar hun zin maken en ze welkom laten voelen, gecombineerd met mooie ontmoetingen en lekker eten en drinken, dat is de basis van elk evenement. Dat we maar veel mooie evenementen mogen organiseren komend jaar. Fijne feestdagen!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

SeatServe: laat bezoekers bestellingen doen met hun mobieltje

Eten en drinken bestellen vanaf je stoel tijdens een voorstelling, dat kan met de app SeatServe. Je hoeft niet meer in de rij te staan dus! 

Lees verder
escape room op kantoor

Organiseer een escape room bij jou op kantoor

Een escape room organiseren bij jou op kantoor? En ook nog eens een boodschap overbrengen? Dat kan met een op maat gemaakte escape ervaring door Escape2Change.

Lees verder

Met de ContainerFabriek zet je je eigen pop-up stand neer

Wil je op een beursvloer iets anders dan een gewone stand, maar geen geld om iets helemaal custom made te maken? Of wil je ergens een pop-up stand (of bar) neerzetten? Kijk dan eens naar de ContainerFabriek.

Lees verder

Een reactie plaatsen