Laat het publiek bepalen hoelang een spreker op het podium staat

3 mei 2016

Wat doe je als een spreker totaal niet aansluit bij het publiek of juist wel en ze graag meer willen horen? Laat het publiek zelf bepalen hoeveel spreektijd iemand krijgt!

Als organisator van een evenement doe je je best om een goede spreker te regelen. Vaak gaat het goed, maar soms slaat het helemaal niet aan. Dat kan gebeuren. Niets is zo vervelend als de spreker dan zijn tijd moet uitzitten. Voor het publiek niet, de spreker niet en de organisatie van het evenement niet.

Hoe los je dat op?

spreektijd-timevoteOnlangs kwam ik TimeVote tegen. Dat is een tool waarmee bezoekers via een linkje naar een website kunnen bezoekers door middel van stemmen aangeven of ze een spreker minder of juist meer tijd willen geven. De spreker krijgt tijdens de presentatie te zien hoeveel tijd hij nog heeft (wat dus tussentijds kan veranderen). Naderhand krijgt hij inzicht in welke onderdelen wel goed werkte en welke niet. Positieve votes kunnen via de eventhashtag op social media worden gedeeld. Een handige manier om een buzz te creëren en te laten weten welke sprekers de moeite waard zijn om eens naar te luisteren.

TimeVote is 3 jaar geleden in BETA gegaan en ik heb niet het idee dat ze nog actief zijn, maar het idee spreekt me erg aan. Het lijkt me relatief eenvoudig om zo’n soort tool te laten bouwen.

Uiteraard moet de spreker er wel op voorbereid zijn, zodat hij eventueel langer kan spreken of juist stukken kan overslaan. Ook als organisatie moet je om kunnen gaan met een wat flexibeler programma, omdat je tijd over kan houden of juist meer tijd nodig hebt.

Wat vind jij van dit idee? Zou jij het toepassen op jouw evenement?

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Inschuifbare meubels

Ruimte besparen met inschuifbare meubels

Meubels nemen veel ruimte in. Maar de designmeubels van Modubilo niet. De platte onderdelen schuif je zo in elkaar tot tafels en stoelen.

Lees verder

Trek de aandacht met deze eyecatchers van ijs

Staat er een evenement op de planning waarbij je nog op zoek bent naar een eyecatchers van ijs? Dan zijn onderstaande items misschien wel leuk om in te zetten! 

Lees verder
Beurswand

Inspiratie: interactie met beursbezoekers

Laat je inspireren door dit slimme ontwerp waarbij beursbezoekers hun mening uitte door een touw te spannen aan een muur.

Lees verder

Plaats een reactie