lichtletters per post

Lichtletters per post

15 april 2019

Voor een evenement bestelde ik laatst lichtletters per post. In deze blog deel ik mijn ervaringen hiermee.

Hoewel ik zelf nog amper evenementen organiseer, ben ik er wel vaak bij betrokken. Zo kan ik zelf goodies uitproberen. En dat geeft me weer inspiratie om over te schrijven. Zoals de lichtletters per post.

Per post, hoe dan?

Laatst hoorde ik dat je lichtletters per post kan bestellen. Daar kon me weinig bij voorstellen. Hoe krijg je die grote dingen op de post? Of zijn ze heel klein? Ik zag dan wel foto’s, maar dat is zo lastig inschatten hoe het dan op je eigen evenement uitpakt.

Veel voor weinig

Voor het festival Who’s Next, waar ik de content voor verzorgde, zochten ze nog iets voor de aankleding. Er was niet heel veel budget. Dus het moest iets zijn dat voor veel sfeer zorgde. Ik dacht al snel aan de lichtletters. Aangezien het per post komt, bespaar je veel kosten voor het leveren en opbouwen.

Ik vond het echt een geweldige aanvulling op het podium. Het was sfeervol en ziet er mooi uit op foto’s. Bovendien komt de naam van het festival ook goed naar voren zo. Wat ik overigens nog niet wist, is dat de letters ook bestuurd kunnen worden. Het werd echt onderdeel van de lichtshow. Zo gaaf!

Mijn ervaringen ermee

Het bestellen ging erg makkelijk. Speciaal voor ons maakte ze ook nog de apostrof, want die was er nog niet. De letters zijn door de productie ontvangen en op het podium gezet. Ik zag ze pas bij het opruimen.

De lichtletters waren verbazingwekkend licht (what’s in a name haha). Ik kon het met één hand optillen. Er gingen er zo’n 4 in een doos. Net als wanneer je online kleding hebt besteld en retour stuurt, stuur je ook de letters terug. Retoursticker erop plakken, doos dichtplakken en klaar. Nou ja, zo goed als klaar…

Retour sturen

Het enige nadeel is dat ik aan het eind van het evenement met twee hele grote dozen opgescheept zat. Het werd wel netjes op locatie bezorgd, maar voor het retourneren moest het naar een PostNL punt. Gek eigenlijk dat pakketten wel aan de deur worden gebracht, maar niet worden opgehaald. In m’n autootje past het niet, maar gelukkig heeft m’n stiefvader me uit de brand geholpen.

Het bedrijf XL Lichtletters waar ik de letters bestelde is nog redelijk nieuw en heeft wel flink rondgebeld om te kijken hoe ze me konden helpen. Uiteindelijk kon het wel opgehaald worden tegen een relatief kleine meerprijs, maar ik wou mijn opdrachtgever niet met extra kosten opzadelen.

Het goede nieuws is, is dat door mijn hobbeltje hiermee, het bedrijf wel aan de slag gaat om het voor toekomstige eventplanners met kleine autootjes makkelijker te maken! 🙂

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Bijzonder dineren in een 360-graden digitale theater

Als je met een groep bijzonder wilt dineren, neem ze dan mee met een reis door de wereld bij Dinner in Motion in Utrecht. 

Lees verder
De invloed van kleur op een evenement

De invloed van kleur op jouw evenement

Heb je er weleens bij stil gestaan dat een kleuren invloed heeft op je brein? En dus ook op jouw evenement. Kies daarom de juiste kleuren, bij het juiste doel.

Lees verder
Notitieboekje met oud papier

Unieke notitieboekjes met oud papier

Gebruik oude enveloppen, kaarten en briefpapier om er nieuwe notitieboekjes van te maken. Zo ontstaan er boekjes die allemaal uniek zijn en vol bijzondere pagina’s.

Lees verder

Een reactie plaatsen