Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Groep activeren op een evenement

“Mijn bezoekers gaan dat echt niet doen”

16 mei 2019

Elke groep kun je mee laten doen met een interactieve werkvorm. Of het nou een groepje directeuren is of een heel gemixt gezelschap. Als je het maar goed opbouwt.

Als dagvoorzitter stel ik in de voorbereidingen van een evenement regelmatig een andere werk- of interactievorm voor. Dan hoor ik vaak: “dat gaan deze mensen écht niet doen”. Geloof me, natuurlijk gaan ze dat wel doen! En ik vertel je hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Zorg voor opbouw in je interactie

Niemand heeft zin om meteen om negen uur ’s ochtends voor een groep onbekende mensen zijn levensverhaal te delen of een gek dansje te doen. Als je dit eens hebt geprobeerd en het niet werkte, laat je dan niet weerhouden. De truc is dus dat er een opbouw in je interactie moet zitten. Neem mensen stap voor stap mee.

Begin met een klein verzoek

Je kent misschien het voet-tussen-de-deur principe. Hierbij laat je iemand eerst ja zeggen op een klein verzoek. Daarna komt er een steeds groter verzoek. Doordat iemand ja zegt op het kleine verzoek zegt hij ook eerder ja tegen het grotere verzoek. Veel eerder dan wanneer je direct een groot verzoek doet.

Laat mensen bijvoorbeeld eerst wat simpele vragen beantwoorden door slechts hun hand te laten opsteken. Dat is laagdrempelig. Vervolgens kun je de mensen even laten staan en zitten. En pas daarna vraag je of er iemand een reactie wilt geven op een vraag.

Reageer altijd positief

Het is superbelangrijk dat je positief reageert als mensen wat doen of delen. Hoe stom, raar of vervelend je de reactie misschien ook vindt. Mensen moeten beloond worden dat er wat wordt gedeeld. Door positief te reageren ervaren ze het als een veilige omgeving om iets te doen of delen.

Dus denk niet meer dat jouw groep niet mee wilt werken. Zorg dat je het laagdrempelig maakt en langzaam opbouwt. Test het eens. En ik zou het heel leuk vinden om te horen als het gelukt is.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Festival Safari

Festivalsafari: als improvisatietheater of als rondleiding

Wat een goed idee voor grote festivals en evenementen: een festivalsafari! Neem bezoekers mee over het terrein en laat zien wat er allemaal te beleven valt.

Lees verder
Same Height Shoes feest

Iedereen is even lang met deze ‘same height shoes’

Met deze schoenen is iedereen even lang. Zo kunnen je eventbezoekers elkaar recht in de ogen aankijken. Het ziet er grappig uit, maar het is best een bijzonder idee!

Lees verder
EventGoodies nieuwe website

De website is vernieuwd!

Na 4 jaar was het tijd voor een nieuwe website. We hebben zo’n 500 blogs geschreven en we willen zorgen dat jij zo snel mogelijk vindt wat je zoekt. In deze blog vertellen we over de belangrijkste veranderingen.

Lees verder

Plaats een reactie