Nieuw evenement opzetten

Hoe je een nieuw evenement handen en voeten geeft

3 december 2018

Je gaat een nieuw evenement opzetten. Hoewel je veel ervaring hebt met het organiseren, is een nieuw evenement op poten zetten een tweede. Er zijn een aantal manieren om jouw evenement handen en voeten te geven. In deze blog lichten wij er 3 uit.

1. Gebruik het Event Canvas

Als je onze blogs vaker leest, heb je deze tip vast eerder voorbij zien komen. Het Event Canvas is handig middel om op goede ideeën te komen voor de invulling van je evenement. Je kunt het canvas gratis downloaden, printen en invullen. Het boek is hierbij een handig hulpmiddel. Als je het canvas zelf invult, krijg je al nieuwe inzichten en inspiratie. Nog beter is  om dit met een team te doen tijdens een brainstormsessie.

EventCanvas boek

2. Doe een oefening over de meest ideale locatie

Jan-Jaap In der Maur deelde tijdens een interview een leuke tip. Hij gaf aan dat je een oefening kan doen waarbij je nadenkt over de meest ideale locatie. Alles mag. Dus laat je niet belemmeren door budget, locatie, haalbaarheid of dat de locatie al dan niet gepast is. Misschien kom je wel uit op een sauna, een Hobbit-huisje, een paleis van een sjeik of iets diep in de zee.

Als je ideale locatie hebt bepaald, kijk je naar welke elementen het zo ideaal maakt. Is het de sfeer? De grootte (of juist dat het zo schattig kleinschalig is)? Heeft het te maken met de omgeving? Vervolgens kijk je welke bestaande locatie zo dicht mogelijk in de buurt komt bij jouw idee. Je leest meer over deze oefening in dit interview.

3. Verlaat kantoor en laat je buiten de deur inspireren

Het helpt om even weg te gaan van kantoor, een wandeling te maken of een plek te zoeken waar je veel inspiratie op te doen. Wat ik zelf inspirerende plekken vind, zijn festivals, musea en bruiloften. Neem dus je tijd, ga op pad en als het even meezit, krijg je spontaan een geniaal idee!

Inspiratie evenement

Hoe ga jij aan de slag met het opzetten van een nieuw evenement? Wat is zijn de eerste stappen die je zet om tot een goede invulling te komen? Laat je reactie hieronder achter.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Verhalen vertellen met een tafel

Sony lanceerde in het voorjaar een nieuwe versie van een interactieve tafel. Daarmee bestuurt jouw bezoeker zelf de animatie op het scherm. Wat kun je ermee? 

Lees verder
Attracties huren

Met deze attracties krijgen jouw bezoekers een blijvende herinnering

Huur deze extreme attracties in voor de thrill-seekers op jouw evenement. Met deze attracties gaan ze in de hoogte in. Al klimmend, fietsend, of springend. Het kan allemaal.

Lees verder
originele keycords

Twee nieuwe keycords gespot

Vorige week waren we bij Promz.live en spotte we twee nieuwe en originele keycords. In deze blog vertellen we er meer over!

Lees verder

Een reactie plaatsen