Gepersonaliseerd doek

Ontvang je bezoekers met een gepersonaliseerd doek

27 maart 2018

Gisteren op de Locatietour werden de bezoekers ontvangen met dit doek met hun eigen naam erop. Een leuk ontvangst en een handige manier om social media te boosten!

Als partner van de Locatietour mocht ik meedenken over het inzetten van goodies tijdens het evenement. Dit hebben we eerder gedaan met bijvoorbeeld gepersonaliseerde flesjes water en de Hashtag Bike. Na een brainstorm met de organisator van de Locatietour, Linda Kerkhoven, kwamen we op het idee van dit doek.

Persoonlijke touch

We zochten namelijk naar een manier om het persoonlijk te maken. De flessen met water waren ook al zo goed ontvangen. Je ziet weleens doeken op een evenement staan waar mensen zelf op kunnen schrijven. Aangezien we bij de Locatietour telkens maar kort op een locatie zijn, leek ons dat niet handig. Dus kwamen we op het idee om iedereens voornaam op het doek te zetten. Mensen vinden het altijd leuk om hun eigen naam ergens te zien en de kans dat ze er dan een foto van maken is ook groter.

We maakten het compleet met de bordjes waarmee ze hun naam konden aanwijzen. We hebben het laten printen op doek, want dat ziet er altijd heel strak uit. Bovendien is het heel licht materiaal en eenvoudig op te bouwen en mee te nemen.

Locatietour doek en fotoprops
Foto: Clickshots

Tips

Het idee was wat impulsief en last-minute. Gelukkig kon Sign en Meer ons helpen ons idee uit te voeren. Achteraf gezien zou ik het de volgende keer zou ik het wel net iets anders aanpakken. Daarom wat tips voor als je dit ook wilt inzetten op jouw evenement:

  • Zorg dat je logo en een eventuele (welkomst)tekst bovenaan het doek staat. Nu stonden we er steeds voor en dat is voor de branding van je evenement of merk niet ideaal,
  • Maak bordjes met stokjes eraan, dat is veel makkelijker om vast te houden,
  • Vermeld een leuk tekstje voor mensen van wie hun naam er niet op staat,
  • Zorg dat er een fotograaf staat of iemand die de mensen activeert een foto te maken of te delen. Je kunt er natuurlijk ook een winactie aan koppelen of een fotohokje neerzetten.

Maar al met al was het een eyecatcher en je zag mensen echt hun naam opzoeken en foto’s nemen. Dus missie is alsnog geslaagd!

Wil je ook zo’n doek? Neem dan contact op met signenmeer.nl.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sign en Meer. Meer informatie vind je in onze disclaimer

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Een strandfeest zonder stress over het weer

Als je een keer behoefte hebt aan een strandlocatie, maar niet afhankelijk wilt zijn van het wisselvallige weer, kijk dan eens naar Strand Binnen.

Lees verder
Bedankkaartje evenement

Een kaartje voor en door bezoekers

De beste ideeën zijn vaak heel simpel. Zo ook dit bedankkaartje wat ik laatst kreeg. Persoonlijke berichtjes voor mij, geschreven door andere bezoekers.

Lees verder
Terugblik evenement met video

4 manieren om terug te blikken op je evenement

Hoe blik jij terug op een evenement? Doe meer dan de foto’s en slides delen. Lees 4 creatieve manieren hoe je dit kunt doen. 

Lees verder

Plaats een reactie