Op bezoek bij NBC Experience 2017

2 februari 2017

Net als vorig jaar mocht ik ook dit jaar weer op bezoek bij het relatie- en klantevenement van het NBC Congrescentrum; NBC Experience. 

De NBC Experience is een evenement waar het NBC Congrescentrum op een hele leuke manier laat zien wat ze in huis hebben. Het was van A tot Z goed verzorgd en lieten ze gave innovaties zien.

In deze blog deel ik een aantal highlights van de dag. Daarnaast lees je over enkele trends die Adjiedj Bakas met ons deelde tijdens de plenaire sessie.

Een korte impressie

Op ons Instagram-kanaal deelden wij stories (dat zijn foto’s en video’s die 24 uur beschikbaar zijn, vergelijkbaar met Snapchat). Als je het gemist hebt, hieronder de compilatie!

(De microfoon in de vorm van een blauwe kubus die in het publiek wordt gegooid is trouwens de Catchbox.)

Inrichting beursvloer

Wat ik zo leuk vond aan dit evenement is dat ze het erg slim hebben aangepakt en ingericht. Vorig jaar lieten ze medewerkers persoonlijk een taart bakken voor de bezoekers. De hele tafel stond vol met allerlei verschillende taarten, mét een foto van de persoon die het gemaakt had in zijn of haar eigen keuken.

Dit jaar wilden ze dat overtreffen en dat is gelukt! Nu mocht bijvoorbeeld elke accountmanager zijn eigen stukje op de vloer inrichten. Er was bijvoorbeeld een 50’s bar met milkshake en hamburgers, een après-ski hoekje, Italiaans terras en een hoekje met port, kaas en nootjes.

Trends: persoonlijker en relevanter

Naast de beursvloer waren er wat inspiratiesessies en een plenaire sessie waarbij onder andere Adjiedj Bakas vertelde over de trends. Op zich waren er geen trends die heel erg verrassend waren, maar toch is het wel goed om er bij stil te staan en daar meer op in te spelen.

Zo vertelde hij onder andere dat er steeds meer tegentrends ontstaan en dat je daarmee goed kunt opvallen. Mensen houden bijvoorbeeld steeds meer van papier en post. Je digitale mailbox zit steeds voller, maar je brievenbus waarschijnlijk niet. Volgende week delen we een heel leuk idee wat je per post kan opsturen. Stay tuned!

Adjiedj deelde nog een aantal andere trends met ons, waaronder:

  • dat mensen ervan houden als evenementen steeds warmer en persoonlijker worden (maak knusse en rustige zitplekjes),
  • dat men behoefte heeft aan meer verdieping. Zorg dat je goed inspeelt op hun behoefte en betrek je publiek tijdens de presentatie door polls te doen bijvoorbeeld.
  • dat mensen niet meer een interessante ontmoeting aan het toeval willen over laten, daar zijn ze te druk voor. Ze willen netwerken met personen die echt relevant voor ze zijn. Met allerlei technieken kun je er eenvoudig voor zorgen dat je mensen met bepaalde interesses aan elkaar kunt laten verbinden.

NBC Congrescentrum heeft laten zien hoe je je evenement naar een wat hoger niveau tilt door meer aandacht te besteden aan haar bezoekers, de aankleding en de inhoud. Ik hoop dat dit jou inspireert om hetzelfde te doen voor je eigen evenement. Als je een keer wilt sparren over welke goodies je kunt inzetten, laat het ons weten!

(Foto’s: Rogier Bos)

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Servies natuurlijke grondstoffen
Eten & Drinken

Servies van natuurlijke grondstoffen

Duurzaamheid is een steeds groter wordende trend bij het organiseren van evenementen. Zo ook het gebruik van biologisch afbreekbare of herbruikbare producten. Op EventSummit vond ik een duurzaam merk.

Lees verder
Slowbooth videos
Entertainment

Laat je product opvallen met de Slowbooth

Met de Slowbooth kun je hilarische slowmotion videos maken. Dat is niet alleen leuk voor je bezoekers, maar het is ook een goede manier om je product onder de aandacht te brengen.

Lees verder
Bobbleshop
Gadgets & Producten

Bobbles: grappige poppetjes met je eigen gezicht

Wil je een leuke herinnering geven aan jouw gasten? Met de Bobbleshop ontvangen ze een poppetje met hun eigen gezicht erop. Dit gaan ze zeker bewaren!

Lees verder

Een reactie plaatsen