Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Bezoekers naar je stand trekken

7 voorbeelden om bezoekers naar je stand te trekken

16 februari 2016

Sta je binnenkort op een beurs en wil je inspiratie over hoe je interactie krijgt met de bezoekers? In deze blog deel ik een aantal originele beurs ideeën.

Standhouders halen steeds meer uit de kast om de aandacht te trekken op de beursvloer. Hoe spring je er nou tussenuit? Je wilt niet alleen dat beursbezoekers je zien, maar je wilt vooral het gesprek met ze aangaan. In deze blog vind je een aantal originele voorbeelden over hoe je de interactie aan kunt gaan.

Doe een onderzoekje onder bezoekers

Wil je graag een onderzoekje doen op de beurs? Niet veel mensen zitten daar nou echt op te wachten. Maar als je dit op een ludieke manier aanpakt, dan doen bezoekers vast graag mee! Dit is een leuk voorbeeld van het bureau Sagmeister & Walsh. Zij gebruikten 10 kauwgumballen-automaten om aan bezoekers te vragen hoe blij ze zijn. Ze pakken een kauwgumbal uit de automaat met het bijbehorende cijfer dat ze geven. Zo kan iedereen zien welk cijfer het meest gegeven is.

beurs_onderzoek

Je kunt ook met fiches of zelfs touw mensen een keuze of antwoord laten geven, zoals de voorbeelden hieronder.

stemmen_beurs

stemmen_beurs2

efedf9aabece282edfade23207bc6ebc

Vraag input aan bezoekers

In dit voorbeeld hangt er aan een muur tekstballonnetjes waar bezoekers met krijt kunnen aangegeven wat ze hebben of nodig hebben. Zo komen vraag en aanbod eenvoudig samen.

Je zou dit idee kunnen gebruiken om aan beursbezoekers input te vragen over welke vragen zij hebben, die je vervolgens bijvoorbeeld op een later moment beantwoord. In een sessie, op de stand zelf aan het einde van de dag of via een blog of nieuwsbrief.

beurswand_reacties

Laat bezoekers iets creëren

Met Everbright maak je een lichtcreatie van knopjes die van kleur veranderen als je eraan draait. Naast dat je mensen een mogelijkheid biedt om hun creativiteit ergens op te botvieren, zijn er ook manieren om input te vragen. Koppel elke kleur bijvoorbeeld aan een antwoord op een vraag waar je als standhouder graag antwoord op ziet. Of geef een groepje mensen een opdracht om iets (na) te maken waarmee ze iets kunnen winnen als ze het binnen een bepaalde tijd doen of het mooiste ontwerp hebben gemaakt.

everbright

Als je op zoek bent naar een eenvoudiger of goedkoper alternatief, laat dan bij een beletteraar een groot stickervel maken waarin cirkeltjes (of andere vormen) in gesneden zijn. Bezoekers kunnen dan de figuurtjes uit het stickervel pulken waarmee je de witte achtergrond tevoorschijn ziet komen. Ook zo kunnen mensen dan gezamenlijk een groot kunstwerk maken.

stickers_beurs

Ik hoop dat deze ideeën om mensen naar je stand te trekken je inspireert. En je voortaan een leuke en goede aanleiding hebt om met ze in gesprek te gaan.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Ring als muis

Goodies gespot online: een ring als muis en glimmende taarten

Het is weer tijd voor ‘Goodies gespot online’. Deze keer kwamen we een ring tegen waarmee je je computer kan bedienen. Ook zagen we bijzondere, glimmende taarten!

Lees verder
Pepernoten in bijzondere smaken

Pepernoten strooien met de meest bijzondere smaken

Ben je nog op zoek naar een bijzondere lekkernij voor een evenement in sinterklaasthema? De Pepernotenfabriek maakt pepernoten in allerlei verrassende smaken.

Lees verder

Deel Tony Chocolonely uit met je eigen wikkel

Tony Chocolonely is razend populair. Een leuker (en lekkere) weggever dus! Je kunt je eigen wikkel ontwerpen, zodat het aansluit bij je evenement.

Lees verder

Plaats een reactie