Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Pinterest voor evenementen

Pinterest voor je evenement

28 mei 2019

Pinterest kan een heel interessant kanaal zijn om (nieuwe) bezoekers te werven voor je evenement. Ik kan me voorstellen dat je nog niet goed weet hoe, daarom hebben we een aantal tips voor je.

Vorige week was ik te gast bij Visual Marketing in 1 Day. Een heel interessant evenement over social media-kanalen waar beeld heel belangrijk is, zoals Instagram, Pinterest en Youtube. Als je onze Stories op Instagram volgt, heb je waarschijnlijk de highlights al gezien. In deze blog ga ik wat dieper in op Pinterest.

Pinterest heeft meer gebruikers dan Twitter

Pinterest is eigenlijk geen social media-kanaal. Je kunt het zien als een visuele zoekmachine. Wist je dat er tegenwoordig meer gebruikers op Pinterest zitten dan op Twitter? Een kans dus, ook voor jouw evenement.

Hoe gebruik je Pinterest voor een evenement?

Wat plaats je op Pinterest als je een evenement onder de aandacht wilt brengen? Om te beginnen is het goed om te weten dat je naast afbeeldingen ook video’s kan plaatsen. Daarnaast moet je echt al een paar maanden voor je evenement al beginnen met pins plaatsen.

Een aantal ideeën voor de inhoud van je Pins:

  • Aankondigingen en teasers van je evenement.
  • Infographics doen het heel goed op Pinterest. Laat bijvoorbeeld een infographic maken dat aansluit op het onderwerp van het evenement.
  • Deel tips over hotels, restaurants en hotspots in de omgeving.
  • Maak borden aan met verschillende onderwerpen gerelateerd aan je evenement. Misschien kun je mensen zelfs al iets leren over een onderwerp waar ze op het evenement meer mee gaan doen.
  • Zorg voor fotowaardige elementen op het evenement, zodat bezoekers er zelf foto’s van maken.
  • Deel quotes en tips van sprekers naderhand op Pinterest.
  • Zorg wel dat je mensen via je Pins verwijst naar je website, zodat ze daadwerkelijk een kaartje kunnen kopen of reserveren.

Op High Profile Events en Event Smart vind je meer handige tips over hoe je Pinterest gebruikt om je evenementen onder de aandacht te brengen. Of volg het bord op Pinterest van de spreker van de sessie, Archana.

Zorg voor een lange adem

Mijn belangrijkste tip is om een lange adem te hebben als je hiermee aan de slag gaat. Dit geldt eigenlijk voor alle online inspanningen. Even snel wat posten op welk kanaal ook, levert je weinig extra aanmeldingen op. Maar als je investeert, ontdekt wat je bezoekers interessant vinden en langdurig zichtbaar bent online, dan zal het steeds makkelijker worden om een volle zaal te krijgen. Uiteindelijk draait het erom dat je goede content maakt die relevant is voor de doelgroep.

Als je hulp nodig hebt met wervende content voor jouw evenement, stuur me dan een berichtje. Ik help je graag verder!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

evenementen vervuilend

Column: evenementen zijn fantastisch, vluchtig en vervuilend

Mijn gesproken column bij Blikopener op Radio Aalsmeer ging over hoeveel producten we eenmalig gebruiken op evenementen. En hoe we duurzame innovaties meer mogen omarmen.

Lees verder
Toiletjuffrouw act

Rotterdamse zussen Bep & Toos entertainen toiletbezoekers

Op zoek naar wat gezelligheid rondom de toiletten? De toiletjuffrouw act Bep & Toos entertainen én houden de boel lekker schoon!

Lees verder
No shows verlagen

Zo heb je minder last van no shows op je evenement

Gratis evenementen trekken vaak meer bezoekers aan. Het nadeel is dat de no shows ook hoog zijn. Er zijn een aantal manieren om de no shows te verlagen. 

Lees verder

Plaats een reactie