Print inzetten voor je evenement

Print is weer helemaal terug

4 maart 2019

Print verdween steeds meer uit het beeld, maar het wordt weer populair! Misschien interessant voor jouw achterban?

Print is weer helemaal in las ik onlangs. Met name mensen tot 35 jaar leest vaker geprinte media. Een van de voordelen van print is dat je informatie beter onthoudt. Het zorgt bovendien voor meer binding met je doelgroep. Steeds meer bedrijven brengen dan ook een magazine uit, zoals AirBnB.

Aangezien grotendeels van de communicatie online gebeurt, val je dus op met print. Zelf krijg ik zo nu en dan een kaartje per post van een cateringbedrijf. Vaak inclusief een kleine weggever en een leuke boodschap. Zij blijven echt wel top of mind bij mij!

Drukwerk voor evenementen

Uitnodiging per post
Is het krijgen van aanmelden voor je evenement lastig? Stuur dan eens uitnodiging per post. Dat valt enorm op. Je hoeft niet je hele bestand een uitnodiging te sturen. Dat kan lastig zijn qua budget of misschien heb je weinig postadressen. Kies een aantal mensen uit die je extra aandacht wilt geven.

Interessante brochures en magazine
Je kunt drukwerk ook inzetten tijdens je evenement of juist erna. Denk aan een mooie brochure of meer iets in de vorm van een magazine. Niet vol commerciële boodschappen, maar ook met waardevolle en vermakelijke teksten. Dan zorg je dat mensen het echt willen lezen. Deel het uit tijdens het evenement of stuur het naderhand op.

Notitieboekjes als weggever
Notitieboekjes doen het meestal goed, al hebben we die vaak in overvloed. Probeer daar echt iets moois en nuttigs van te maken. Dus niet alleen boekje met je logo erop. Maar er is zoveel meer te bedenken.

Zelf heb ik een notitieboekje gemaakt waarin ik ook op de binnenzijde wat teksten gedrukt heb. Over het doel van het boekje en wat vragen om in te vullen om eventplanners te helpen het doel te bereiken. Ook staan er wat tekeningetjes in die het boekje helemaal af maken. Het zijn maar kleine toevoegingen, maar mensen zien dat je er zorg aan besteed hebt. Ik kreeg er al veel leuke reacties op!

Soorten papier

Wil je iets bijzonders doen qua papier, dan zijn daar mooie mogelijkheden voor. Zo is er steenpapier wat waterdicht is en veel duurzamer dan gewoon papier. En ken je wasbaar papier al? Ja je leest het goed! Dit papier kun je gewoon wassen en het is weer helemaal schoon voor een tweede ronde. Bloeipapier ken je denk ik ook al: dat is papier met bloemzaadjes erin. Leuk omdat het gelijk een leuke weggever is.

Kortom: print is een mooie aanvulling op je online inspanningen!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Gadgets & Producten

Een partytent nodig? Kies voor een tipi!

Als je een keer wat anders wilt dan een gewone partytent voor jouw evenement, kijk dan eens naar de Nordic tipi’s. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn nog handig ook.

Lees verder
Entertainment

3 Muzikale workshops om mensen te verbinden

Samen muziek maken is leuk. In welke vorm dan ook. Als je een teambuildingsuitje zoekt dat in het teken staat van muziek, bekijk dan deze 3 workshops.

Lees verder
Samba Shake winactie
Gadgets & Producten

Win een van de Samba Shake sets

Onlangs schreven we over de feestelijke Samba Shake. En we hebben goed nieuws: we mogen 10x een set van 2 stuks weggeven! 

Lees verder

Een reactie plaatsen