Infographic: 15 ideeën om je evenement te promoten met social media

3 augustus 2015

Zorg dat je een buzz creëert voor jouw evenement met behulp van social media. In deze infographic vind je 15 ideeën hoe je dit voor, tijdens en zelfs na het evenement kunt doen. 

Helaas zie je nog al te vaak dat mensen kort voor een evenement beginnen  met de promotie. In de hoop om toch nog even wat extra kaarten te verkopen. Als mensen nog niet bekend zijn met jouw evenement is het goed als ze eerst wat meer weten over wat ze er kunnen verwachten. Verminder dus het aantal “Koop nu je kaartje”-berichten en plaats meer inhoudelijke berichten over het evenement en de sprekers. Zo is de kans groter dat jouw doelgroep het gevoel krijgt dat ze dit echt niet willen missen.

Enthousiaste bezoekers die al vroeg een kaartje hebben gekocht en alle betrokkenen in de organisatie kunnen je helpen de berichten vooraf te delen. Als je het goed aanpakt, kun je een buzz creëren! Het stopt overigens niet op de grote dag. Zorg ook dat je op de dag zelf actief blijft op social media. Enerzijds voor de thuisblijvers, die dan toch nog wat mee kunnen krijgen. Anderzijds voor de aanwezigen om achteraf nog eens na te lezen.

Juist door ook achteraf slim om te gaan met social media, kun je ervoor zorgen dat je meer mensen enthousiast maakt voor een eventueel volgend evenement.

Infographic

 

Promoot je evenement met social media

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Heb je meer ideeën over de inzet van social media rondom een evenement? Laat het ons weten!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Entertainment

Drone races op je evenement: hoe zet je dit in?

Een drone race inzetten op je evenement zorgt waarschijnlijk voor veel reuring. Maar hoe kun je dit inzetten en waar moet je op letten?

Lees verder
Toiletjuffrouw act
Entertainment

Rotterdamse zussen Bep & Toos entertainen toiletbezoekers

Op zoek naar wat gezelligheid rondom de toiletten? De toiletjuffrouw act Bep & Toos entertainen én houden de boel lekker schoon!

Lees verder
De Lik, voormalig gevangenis als eventlocatie
Locaties

De Lik: Voormalig gevangenis als eventlocatie met escape room

Op bezoek bij De Lik. Een unieke eventlocatie in hartje Utrecht, met een bijpassende escape room.

Lees verder

Een reactie plaatsen