Infographic: 15 ideeën om je evenement te promoten met social media

3 augustus 2015

Zorg dat je een buzz creëert voor jouw evenement met behulp van social media. In deze infographic vind je 15 ideeën hoe je dit voor, tijdens en zelfs na het evenement kunt doen. 

Helaas zie je nog al te vaak dat mensen kort voor een evenement beginnen  met de promotie. In de hoop om toch nog even wat extra kaarten te verkopen. Als mensen nog niet bekend zijn met jouw evenement is het goed als ze eerst wat meer weten over wat ze er kunnen verwachten. Verminder dus het aantal “Koop nu je kaartje”-berichten en plaats meer inhoudelijke berichten over het evenement en de sprekers. Zo is de kans groter dat jouw doelgroep het gevoel krijgt dat ze dit echt niet willen missen.

Enthousiaste bezoekers die al vroeg een kaartje hebben gekocht en alle betrokkenen in de organisatie kunnen je helpen de berichten vooraf te delen. Als je het goed aanpakt, kun je een buzz creëren! Het stopt overigens niet op de grote dag. Zorg ook dat je op de dag zelf actief blijft op social media. Enerzijds voor de thuisblijvers, die dan toch nog wat mee kunnen krijgen. Anderzijds voor de aanwezigen om achteraf nog eens na te lezen.

Juist door ook achteraf slim om te gaan met social media, kun je ervoor zorgen dat je meer mensen enthousiast maakt voor een eventueel volgend evenement.

Infographic

 

Promoot je evenement met social media

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Heb je meer ideeën over de inzet van social media rondom een evenement? Laat het ons weten!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Organisatie

5 tips voor een stressloos evenement

Dat een goede voorbereiding het halve werk is, weet je natuurlijk allang. Toch is het werk als een eventmanager vaak wel even stressen. Daarom 5 tips voor een stressloos evenement. 

Lees verder
Lichtshow
Entertainment

Indrukwekkende lichtshow met mobiele beeldschermen

Tijdens een opening van een handbal finale in Keulen afgelopen zomer, werd er een indrukwekkende lichtshow gegeven. Ze gebruikten hiervoor mobiele lichtschermen.

Lees verder
Tijdelijke tattoos
Gadgets & Producten

Tijdelijke tattoos: 3 variaties

Op zoek naar tijdelijke tattoos voor een evenement? In deze blog lichten we 3 variaties uit. Leuk als cadeautje aan een bezoeker of om te gebruiken in combinatie met een foto-actie.

Lees verder

Een reactie plaatsen