Rij bij buffet

Geen lange rijen meer voor het buffet!

13 april 2015

Onnodig lange rijen tijdens het buffet. Ik stoor me er mateloos aan hoe onnodig slecht dat soms geregeld is. Dus hierbij wat tips om de rijen te verkorten.

Het gebeurt echt te vaak. Lange rijen bij het buffet. Overigens ook bij de garderobe en wc’s, maar daarover een andere keer meer. Wat me denk ik het meest frustreert eraan is dat je met een paar simpele aanpassingen het probleem kan oplossen of tenminste kan verminderen. Tijd voor verbetering!

Een lange rij voorkomen bij buffet: 3 tips

1. Zorg dat de buffettafel aan beide kanten bereikbaar is

Dat was eigenlijk de belangrijkste tip van deze blog. Zo simpel is het.  Schuif die tafel van de muur en hup, mensen kunnen er van twee kanten bij. Zorg dat het nooit meer anders gaat, tenzij er echt geen ruimte is natuurlijk. Dan zijn er nog andere mogelijkheden om het sneller te laten verlopen.

2. Zet extra buffettafels neer

Een van de accountmanagers bij een locatie waar ik ooit iets organiseerde, vertelde me dat ze een buffettafel neerzetten per 80 aanwezige mensen. Dat is helemaal prima, maar waarom zou je niet gewoon een of meer extra tafel(s) neer te zetten? Zeker bij congressen waar er maar een relatief korte pauze is, wil je dat mensen snel een broodje kunnen pakken en ze nog tijd overhouden voor netwerken en andere dingen. Het kost weinig extra moeite, dus zorg dat het geregeld wordt.

3. Laat de broodjes uitserveren

Om het nog sneller te laten verlopen kun je vragen of de bediening rond wil gaan met broodjes. Of als er ook soep is, laat dan dat rondbrengen. Mensen die nog niet in de rij staan omdat ze bijvoorbeeld nog druk aan het netwerken zijn, hebben dan in ieder geval alvast iets te eten gehad. Als ze meer willen of willen genieten van andere lekkernijen die op tafel staan, kunnen ze alsnog in de rij staan zodra deze wat korter is. Bovendien wordt er zo meer gegeten en blijft er niet teveel over. Zou zonde zijn toch?

Als je het helemaal leuk wilt doen, dan huur je catering in die de hapjes op een leuke manier serveert. Zoals de Meisjes met Smaak of hostessen met een jurk als wandelend buffet.

Oke, nog 1 extra tip

En dan nog een bonustip, die niet per se de rijen korter maakt, maar irritatie voorkomt: zorg dat het duidelijk is waar mensen moeten aansluiten. Hoe vaak heb je niet door elkaar heen gelopen omdat de een links van de tafel begint en de ander rechts? Het helpt als je tussen de tafels geen ruimte overlaat om doorheen te lopen. En aan één zijde de bordjes plaatst.

Signing catering

Ik hoop dat deze blog helpt. Meer tips zijn altijd welkom!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Vernieuwende relatiegeschenken

Vlog: Goodies spotten bij PromZ.live

Bij PromZ.live gingen we op zoek naar vernieuwende relatiegeschenken. Het blijft vaak lastig om iets betaalbaars en unieks te vinden om weg te geven. We vonden wat leuke items!

Lees verder

Organiseer je evenement eens op een onconventionele locatie

Er zijn veel plekken waar je je evenement kunt organiseren. Niet alleen eventlocaties, maar ook kantoren, bibliotheken of restaurants. Het voordeel is dat deze soms al heel sfeervol zijn. In dit blog een aantal ideeën.

Lees verder

3x Inspiratie van musea en tentoonstellingen

Als eventmanager kun je veel plekken inspiratie vinden voor de inrichting van je evenement of beurs. Kijk bijvoorbeeld eens naar musea en tentoonstellingen. 

Lees verder

1 gedachte over “Geen lange rijen meer voor het buffet!”

Plaats een reactie