Snapchat evenement

Snapchat inzetten? 2 to-do’s voor jouw evenement

19 januari 2017

Snapchat is niet meer alleen voor tieners. Ik geef je 2 manieren om Snapchat effectief in te zetten op jouw evenement.

“Dat is toch die app voor kinderen?”. Dit is een veelvoorkomende reactie die we horen als het over Snapchat gaat. Maar, Snapchat is niet alleen meer hot onder jongeren. Sterker nog, Snapchat is een van de sterkst groeiende social media-kanalen in de categorie 20 tot 39 jaar.

De populariteit van Snapchat stijgt dus hard. Maar wat kun je ermee op je evenement? Er zijn interessante toepassingen te bedenken om Snapchat een plek te geven in jouw eventstrategie.

Neem je gasten mee backstage

Niet iedereen die je uitnodigt kan fysiek aanwezig zijn op je evenement. Maar wellicht hebben zij wel interesse in wat er die dag gebeurt. Voor deze groep biedt Snapchat uitkomst. Geef ze online ‘toegang’ tot je evenement door video-updates op Snapchat te delen. Zo kunnen ze live meekijken en updates van het evenement volgen.

Ook voor de aanwezige bezoekers is Snapchat een goed engagement medium. Je kunt al voorafgaand aan het evenement starten. Laat bijvoorbeeld de voorbereidingen en opbouw zien, film de generale repetitie of deel een video van een spreker die zich aan het voorbereiden is voor zijn keynote.

Tijdens het event kun je exclusieve foto’s en korte video’s maken waarin je bijvoorbeeld laat zien hoe de beursvloer eruit ziet en welke innovaties of creatieve stands er staan. Maak een praatje met de exposanten en stel hen vragen die voor jouw kijkers interessant zijn. Het is handig om hiervoor iemand in te zetten die als Snapchat-reporter op het evenement rondloopt.

Tijdens het evenement Plastic Free Rivers werd ook Snapchat ingezet. Bekijk de compilatievideo voor inspiratie.

Zet influencers in

Vloggers en influencers zijn intussen een bekend fenomeen. Ook bij Snapchat lopen er bepaalde mensen voorop en hebben een fanbase van soms wel 10.000 tot 100.000 volgers. Die volgers zijn enorm betrokken bij alles wat de Snapchat-influencers beleven en vertellen. Als je meer exposure wilt met jouw evenement, ga dan een samenwerking aan met een Snapchat-influencer.

Het is wel belangrijk dat deze influencer past bij je evenement en je doelgroep. Een congres over pensioenfondsen is waarschijnlijk geen goede match voor een influencer met volgers tussen de 18 en 25 jaar oud.

Lees meer over influencermarketing op nbccongrescentrum.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Data verzamelen via een slimme armband

Tag-on maak het mogelijk om middels een armbandje het gedrag van bezoekers te meten. Het resultaat? Meer inzicht en een hogere ROI.

Lees verder
De Wasman

Schonen handen dankzij de Wasman

Schone handen en een kort wasritueeltje, midden op een evenement. Dat kan met de mobiele wasbak van de Wasman.

Lees verder
Fotohokje upsidedown

3 Toffe alternatieven voor het fotohokje – Deel 2

Fotohokjes zijn leuk. Creatieve varianten daarop zijn nog leuker! We hebben weer 3 toffe alternatieven gevonden op het ‘gewone’ fotohokje.

Lees verder

Plaats een reactie