Terugblik EvenementContact 2016

22 februari 2016

Ook dit jaar bezocht ik weer EvenementContact. In deze blog een korte terugblik en wat highlights die ik ben tegengekomen.

Na mijn eerste bezoek aan EvenementContact vorig jaar had ik best wat inspiratie opgedaan, dus dit jaar ging ik er weer heen. In tegenstelling tot voorgaande jaren was het dit keer niet in Taets, maar in Amsterdam RAI. Voor mij handig; het is dichterbij en makkelijker te bereiken.

Volgens mij zou de opzet dit jaar groter zijn, maar die indruk kreeg ik niet. Daarnaast was ik ietwat teleurgesteld dat er weinig live te bekijken was qua producten en gadgets. Dat had ik graag willen delen op Periscope (live video), zodat je de producten iets beter kunt bekijken dan op alleen op een foto.  Toch was ik weer net als vorig jaar erg enthousiast over dit evenement en heb ik toch weer wat nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Ik besef me nu dat juist de kracht van EvenementContact is dat iedereen een eenvoudige stand heeft. Er zijn geen wanden, wat het toegankelijker en laagdrempelig maakt om met de standhouders in contact te komen (oh, vandaar de naam?!). Sterker nog, dit is tot nu toe de enige beurs waar ik graag rondloop en met standhouders in gesprek ga. Er heerst een ongedwongen sfeer en mensen proberen vooral enthousiast te vertellen wat ze te bieden hebben, zonder direct iets aan je te willen verkopen of je gegevens constant te vragen.

Uiteraard liep ik er, naast wat bekenden te spreken, er vooral om inspiratie op te doen. Daar zul je nog wat van voorbij zien komen, maar ik zal je niet te lang laten wachten en alvast wat leuke items delen die ik tegenkwam.

(Mobiele) Locaties

Het eerste wat me opviel en aansprak was Promotietrailer De Lugt. Dit is een trailer waarmee je een conferentiezaal op locatie kunt creëren. Erg handig!

Foto: Just Justa fotografie
Foto: Just Justa fotografie

Als je een wat kleinere, knusse ruimte zoekt, bijvoorbeeld om wat rust te creëren op een druk event, dan is de TheaterWagen een leuk alternatief.

Over theater gesproken; ik raakte aan de praat met iemand van Theater Amsterdam. Zij hebben in hun theaterzaal een 180 graden projectiescherm. Het bijzondere is dat de schermen vanuit het midden opengeschoven kunnen worden waarbij er een nieuwe ruimte verschijnt.

DJ met oog voor visualisatie

Daarnaast sprak ik nog met Geert van Veejay, die heel enthousiast vertelde over zijn gave producten en alle mogelijkheden die het biedt. Volgende maand schrijf ik hier uitgebreider over, maar hieronder alvast een voorbeeld van wat je bij hem kunt verwachten. Een gave DJ-tafel met zowel voor, als achter hem een scherm. Projecties kun je dan mooi in elkaar laten overlopen.

veejay

De muzikaliteit, creativiteit en ondernemerschap zit trouwens in de familie, want zijn broertje heeft ook iets leuks bedacht; de Touch DJ. Hij draait zijn muziek vanaf een glazen scherm. Vooral leuk voor kleinere bijeenkomsten, omdat je dan eenvoudig er even bij kan staan en meekijken.

Ik heb in ieder geval een leuke dag gehad en een aanrader om eens te bezoeken als je inspiratie op wil doen!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Gadgets & Producten

Geef jouw evenement een eigen magazine

Maak een online magazine voor jouw eventbezoekers, zodat ze in de mood komen (of blijven) van jouw evenement!

Lees verder
Verschil sfeervideo en vlog
Organisatie

Het verschil tussen sfeervideo’s en een vlog

Wat is eigenlijk het verschil tussen een sfeervideo en een vlog? En wanneer kies je voor welke vorm? Daar krijg je in deze blog antwoord op.

Lees verder
Entertainment

Salontafel en gamecontroller in één

Ook een manier om op te vallen op beurzen en bezoekers te trekken. Deze salontafel lijkt niet alleen op een XL Nintento-gamecontroller, hij is ook echt te gebruiken!

Lees verder

Een reactie plaatsen