Gezien bij Live.Meeting 2016: Interactie met je publiek

23 augustus 2016

Ik bezocht Live.Meeting, een event voor eventprofessionals. Ik zag daar een twee leuke dingen die ik graag met je deel om de interactie met je publiek te bevorderen.

Live.Meeting is een evenement voor eventprofessionals dat in maar een paar weken is opgezet en georganiseerd. Petje af voor Vakvereniging Idea en iedereen die erbij betrokken was! Het was fijn om met vakgenoten te kunnen praten en sparren. Ik heb veel gehoord en gezien maar er waren in ieder geval twee dingen die ik graag met je deel.

Podium in het midden van het publiek

Een heel simpel idee, maar ik kom het nog weinig tegen; een podium met aan alle zijdes stoelen. Superhandig, want iedereen kan het dan goed zien. Je kan ook na elke pauze ergens anders zitten, met een ander uitzicht. Zelf vind ik dat wel fijn, dat houdt me fris en alert.

 

Niet elke locatie is hiervoor geschikt natuurlijk. Er zijn ook wel wat dingen waar je op moet letten als je dit ook op je evenement wilt inzetten:

  • Zorg dat er voldoende schermen hangen. Niet alleen zodat alle bezoekers de slides kunnen bekijken, maar ook de spreker heeft een scherm nodig. In dit geval waren er voor de sprekers twee schermen; een met de slides, de ander met de tijd die hij had voor zijn sessie.
  • Voor de spreker kan het even wennen zijn om in deze setting te spreken. Hij moet wat meer rondlopen en tegelijkertijd ook af en toe even zoeken waar de slides ook alweer staan. Voor een beginnende spreker is dit misschien wat lastig.
  • Het podium werd vanaf vier kanten belicht. Het nadeel was dat je daar nu wat meer last van hebt als bezoeker dan anders. Het scheen gelukkig niet in m’n gezicht, maar foto’s maken zonder gigantische lens flare (zie hier) ging haast niet.

Interactie met het publiek

Voor het eerst heb ik gebruik kunnen maken van een stemtool tijdens een evenement. Tenminste, ik heb het vast weleens eerder gebruikt, maar dit keer vond ik het een goed onderdeel van de inhoud van het programma. De tool die ze gebruikten was van Buzzmaster. Ik heb daar helaas geen goede foto van kunnen maken.

Wat fijn was aan de tool is dat je in kon loggen door een connectie te maken met hun eigen WiFi-netwerk. Je kreeg vervolgens een pagina te zien, waar je je naam kon invullen en een selfie kon maken. Tussen de presentaties door werden er een onderzoekjes gedaan onder het publiek en meningen gevraagd. (Handig, want je leert gelijk je publiek beter kennen.) Aan het einde van een presentatie kon je vragen stellen aan de spreker. Het was echt een goede aanvulling op en onderdeel van het progamma. Dus als je ook eens zo’n tool wilt gebruiken, stel dan niet alleen maar vragen om het vragen, maar doe ook wat nuttigs met die informatie en speel er ter plekke op in.

Interview met een van de sprekers

Het was in ieder geval een erg leuke en inspirerende dag. Er was ook een spreker bij die vertelt hoe je Virtual Reality onderdeel maakt van een community. Ik vond dat interessant, omdat het verder gaat dan even leuk een spelletje spelen. Ik heb hem geïnterviewd en gevraagd hoe je VR het beste kan inzetten op je evenement!

Baal je dat je dit gemist hebt?

Voor zover ik weet zijn er niet veel kennissessies voor eventprofessionals. Als je baalt dat je dit gemist hebt, dan kun je eind van de dag nog naar [Ctrl]+[Alt]+[Del]. Een ander type evenement (hybride, zowel online te volgen of je kunt de popup in Amsterdam RAI bezoeken), maar met hetzelfde niveau sprekers. En ik kan je zeggen, ze waren erg goed! Misschien tot vanavond!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Brizi: sociale drone maakt foto’s van het publiek

Geen rijen bij een fotohokje die bezoekers misschien over het hoofd zien. Met deze drone maken bezoekers selfies vanuit de lucht! 

Lees verder

Hoe gaaf is dat op je evenement: tapijt met LED-verlichting!

Philips heeft iets gaafs ontwikkeld: tapijt met LED-verlichting. Dit kun je gebruiken als lichtshow of sfeerverlichting, maar ook als bewegwijzering. 

Lees verder

Laat je live inspireren op EventGoodies Live

EventGoodies wil niet alleen bloggen over toffe producten om jou te inspireren, maar het ook laten zien! We organiseren daarom op 12 september EventGoodies Live en dit is wat je kunt verwachten.

Lees verder

Plaats een reactie