Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Ultieme gastvrijheid door rekening te houden met dieetwensen

14 juli 2017

Goed eten op een evenement is belangrijk. Maar wat doe je eigenlijk met de dieetwensen van bezoekers? Als je het echt goed aanpakt, ben je gastvrij en overal op voorbereid.

Het eten op een evenement is een van de belangrijkste factoren. Veel feedback op evaluatieformulieren gaat dan ook over het eten. Ik had het me eerder niet zo gerealiseerd, maar goed eten draagt ook bij aan de gastvrijheid.

Gastvrijheid is meer dan een vriendelijke host

Dat leerde ik van onze gastblogger Maaike tijdens haar presentatie vorig jaar bij ZEP030. Voorheen dacht ik vooral aan vriendelijke hosts bij de ontvangst bijvoorbeeld. Maar er valt veel meer onder gastvrijheid, zoals:

 • hoe eenvoudig je je kunt aanmelden,
 • of de locatie goed bereikbaarheid is,
 • de service gedurende de dag.

Het is helemaal gastvrij als je de hele dag gratis water en/of koffie en thee kunt pakken tijdens een evenement. Extra punten scoor je als er ook nog eens koekjes bij liggen.

Omgaan met dieetwensen

Maar dan de dieetwensen. Hoe ga je daarmee om? Ik vind het in ieder geval gastvrij als je er vooraf naar vraagt, zodat mensen er niet zelf aan hoeven te denken. Door het vooraf te vragen ben je voorbereid en kun je met goede oplossing komen. Dat lukt op de dag zelf niet altijd. Bovendien is het veel prettiger werken voor de cateraar of locatie die het eten verzorgd. Goede gastvrijheid is niet alleen gericht op de bezoekers, maar ook op de partners en leveranciers.

Stem met de cateraar af wat je doet als er onverwachts mensen aankloppen met een dieetwens. En licht de crew in hoe ze omgaan met vragen hierover.

Mijn ervaring met locaties

Vorig jaar volgde ik een meerdaagse training op diverse locaties. Daar vroeg ik naar de mogelijkheden van plantaardig eten. Mijn ervaring op de locaties was erg uiteenlopend. Van zeer slecht tot verrassend goed (bij Kapellerput Hotel en Landgoed). Ik vertel erover in m’n vlog en wat voor impact het heeft gehad op mij als bezoeker én eventplanner.

Moraal van het verhaal

Wees gastvrij, vriendelijk en communiceer duidelijk over de mogelijkheden. Je hoeft niet alles op te lossen. Als iets niet mogelijk is en je communiceert dat vooraf, dan is dat meestal ook prima. De meeste mensen met bijzondere dieetwensen of allergieën zijn het gewend om zelf wat eten mee te nemen.

Ik ben heel benieuwd hoe jij omgaat met dieetwensen in de voorbereidingen van een evenement. Deel je tips met andere eventplanners hieronder!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Kaasletter

Kaasletter: een typisch Nederlandse variant op de chocoladeletter

Chocoladeletters zijn here to stay. Iedereen vindt het leuk om er een te krijgen. Nou is chocolade onvervangbaar, maar mocht je toch eens iets anders willen geven, dan zijn er tegenwoordig ook kaasletters.

Lees verder
Nieuwjaarsborrel oSeven

Nieuwjaarsborrel Oseven zat vol verrassingen

Vorige week was ik op de ‘Gettogether’ van Oseven. Zij staan bekend om hun bijzondere catering. En het evenement beloofde ook bijzonder te zijn. Ik besloot er een kijkje te gaan nemen.

Lees verder

Het wordt tijd voor meer vrouwelijke sprekers op congressen

Is het jou weleens opgevallen dat de meeste sprekers mannelijk zijn? En dat terwijl er zoveel vrouwelijke experts zijn. Bij ZijSpreekt vind je ze!

Lees verder

3 gedachten over “Ultieme gastvrijheid door rekening te houden met dieetwensen”

 1. Ja Samira, ik ben het helemaal met je eens. Goed eten tijdens een event is heel belangrijk. En zeker ook voor mensen met dieetwensen. Persoonlijk heb ik gemixte ervaringen met eten op een event. Ik kan me een aantal keer herinneren dat ik heel goed eten kreeg, vaak kwam de kok even vragen wat hij kon maken. Als ik op die events terugkijk, geef ik deze events ook een hogere beoordeling. Je ervaart de passie van de kok en het keukenpersoneel voor hun vak, door wat je op je bord krijgt.

 2. Ik ben naar heel wat meerdaagse events geweest en man wat kan je je ellendig voelen als er geen aangepast eten is ( Als je dieetwensen hebt ) Voordat ik nu een kaartje koop voor een meerdaags event check ik altijd even op welke locatie het wordt gehouden en hoe ze daar met dieetwensen omgaan.

  Wordt het op de locatie gehouden waar ik 3 dagen een plukje sla met 5 cherrytomaten kreeg, ga ik niet naar dat event. Hoe jammer dat ook is.

  Gelukkig zijn er steeds meer locaties die echt heel goed meedenken en je fantastisch kan eten. En je dus met volle energie het event kan volgen.

 3. Dank voor jullie reacties! Ik ben duidelijk niet de enige dus. Inderdaad ja, plukjes sla met een tomaatje, daar kun je niet op leven.

  Gelukkig zijn genoeg plekken waar je goed wordt geholpen en heerlijk kunt eten. Nu nog zorgen dat het normaal is en geen uitzondering.

Plaats een reactie