Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

whatsapp voor evenementen

Geen event app maar WhatsApp

30 augustus 2019

Maak het je bezoekers makkelijk en zet WhatsApp in op je evenement. Enerzijds om de juiste informatie op het juiste moment te sturen, anderzijds om snel vragen te beantwoorden. Ideaal!

De voordelen van WhatsApp

WhatsApp wordt zakelijk veelal gebruikt door grote bedrijven die het inzetten voor webcare. Maar ook kleinere bedrijven of voor evenementen kun je het inzetten. Er zijn een aantal voordelen:

  • Bijna iedereen zit al op WhatsApp, gebruikt dit dagelijks en zien direct een notificatie als ze een bericht ontvangen.
  • Het is handiger dan een event app, want die moet je speciaal bouwen en het kost moeite om te zorgen dat mensen het daadwerkelijk installeren en gebruiken.
  • Je kunt op het juiste moment de juiste informatie sturen, in plaats van ze te overladen met alle informatie op één plek zoals een website of event app. Waar ze vervolgens moeten zoeken.
  • Je kunt actuele berichten sturen als er bijvoorbeeld veranderingen zijn in het programma of als je ander belangrijk nieuws wilt delen.

Type berichten

Je kunt veel meer informatie sturen via WhatsApp dan je in eerste instantie denkt, denk bijvoorbeeld aan:

  • Informatie over de route en het parkeren voorafgaande aan het evenement.
  • Tijdens pauzes informatie over hoelang de pauze duurt, wat er eventueel te doen is, informatie over de catering en wanneer de volgende sessie weer start.
  • Deel afbeeldingen met informatie over de eerst volgende break-out sessies om mensen te helpen kiezen. Je kunt hierbij de tips gebruiken uit de blog over het aankondigen van sprekers op social media.
  • Stel vragen aan mensen, bijvoorbeeld of ze met een specifiek persoon in contact willen komen of dat ze advies willen over welke sessie ze moeten bezoeken.
  • Naderhand kun je je bezoekers bedanken voor hun komst en een evaluatie sturen of nog wat informatie om terug te lezen. Eventueel stuur je een digitale goodiebag.

24 uur rondom het evenement

Als je hulp wilt met het inzetten van WhatsApp voor je evenement, dan kun je sinds kort terecht bij Buzzmaster. Je kent waarschijnlijk hun votingtool wel. Zij beseften na een onderzoek met hun klanten dat WhatsApp een handige tool is en lanceert daarom 24hours.

Hiermee ondersteunen ze jou met het gebruik van WhatsApp rondom jouw evenement. Volgens Buzzmaster zijn mensen maar 24 uur met jouw evenement bezig. De avond ervoor, de dag zelf en als ze ‘s avonds thuiskomen. Dus als je tijdens die 24 uur de juiste informatie aanbiedt, kun je maximale betrokkenheid creëren. Zij zorgen dat de informatie gedeeld wordt op het juiste moment, er interactie komt en beantwoorden vragen, zodat jij je kan focussen op het evenement.

Zo’n aanpak draagt echt wel bij aan een betere beleving en een goede gastvrijheid.

Ik vind het een geweldig idee! Natuurlijk kan WhatsApp ook naast een event app bestaan, maar als er beperkt tijd en budget is, weet ik wel wat ik zou kiezen.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Een terugblik in een magazine

Een terugblik in een magazine

De manieren om evenementen vast te leggen worden steeds creatiever. Van mindmaps en illustratoren naar een compleet magazine!

Lees verder
Cover Tray

Cover-Tray: een draagtray voor drankjes met handige deksel

Op het eerste gezicht denk je misschien: handig! Een draagtray voor drankjes, die je kunt bedrukken. Maar deze Cover-Tray heeft meer voordelen.

Lees verder

Creëer subzaaltjes met opblaasbare domes

Wil je iets unieks organiseren en heb je een grote zaal tot je beschikking? Huur dan de opblaasbare domes in. Zo creëer je je eigen subzaaltjes!

Lees verder

Plaats een reactie