Wie komt er met vernieuwende badges?

25 augustus 2015

Voor evenementen heb je de meest creatieve producten, maar voor badges lijken we nog even vast te zitten aan de standaard witte naamkaartjes. Of zie ik iets over het hoofd? 

Badges, ze zijn niet m’n favoriete items op een evenement. Als eventmanager is het best fijn als de bezoekers ze dragen. Maar als bezoeker stop ik m’n badge en keycord zo snel mogelijk weer in m’n tas. Ik vind het maar een onding. Ten eerste zit het me in de weg. En als ik iemands naam wil weten, dan kan ik vaak toch net niet een naam lezen. Of het hangt op een onhandige hoogte of het is net omgedraaid. Stickers als badge zijn wat beter te lezen, maar die blijven meestal niet lang zitten. Bovendien vind ik het gepaster en handiger om het gewoon even aan degene met wie ik spreek te vragen hoe hij of zij heet. Het enige wat ik echt zinvol vindt aan een badge is om het te scannen bij subsessies.

Ik had gehoopt dat er ondertussen wat creatievere oplossing waren voor de badges. Een marketeer vroeg mij laatst ook of ik nog creatieve producten wist. Een oproepje op Twitter bracht me niet verder dan een mooi bedrukte badge. Is er dan niets beters of mooiers te verzinnen dan zo’n standaard kaartje aan je nek met een flitsende keycord met sponsors?

Alternatieven

Je hebt wel intelligente armbanden bijvoorbeeld als oplossing, van Embraceled bijvoorbeeld. Daarmee kun je onderling contactgegevens uitwisselen. Hoe gaaf ik ze ook vind, ze zijn best prijzig.

Een zoekactie bracht me ook op een soort video badge, maar of je daar nou heel blij van wordt? En ook deze moet je weer aanschaffen en is niet goedkoop als je regelmatig evenementen organiseert.

Maar misschien heb ik iets gemist en is er een hele simpele of leuke oplossing voor. Wie het weet, mag het zeggen. Je kunt hieronder je reactie achterlaten. Ik hoor het graag en andere lezers volgens mij ook! 🙂

Foto: University of Exeter

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Circulaire tassen

Vlog: Circulaire tassen van gebruikte banners

Vind je het ook zo frustrerend als je doeken en pop-up banners na een evenement moet weggooien? Dat is niet meer nodig. Je kunt er tassen van laten maken!

Lees verder

Win een selfie-beeldje van Momentize

Een paar maanden geleden verscheen er een nieuw bedrijf (Momentize) dat 3D-geprinte selfie poppetjes maakt, oftwel een Shapie. Ik heb leuk nieuws: je kunt er een winnen!

Lees verder
Mobiele silent disco

Ken jij de mobiele silent disco al? Handig voor rondleidingen!

Silent disco is bekend, maar ken je de mobiele versie daarvan al? Ideaal voor een uitje in het centrum of tijdens rondleidingen.

Lees verder

4 gedachten over “Wie komt er met vernieuwende badges?”

 1. Dit vind ik nu een terechte en gepaste vraag… Ik ben écht benieuwd of er leuke reacties bij zitten !!! Ik loop ook steeds te zoeken naar een praktische, budgetvriendelijke en elegante oplossing voor die ondingen… Laat maar weten, zou ik zeggen !

  Groetjes !

  Marleen

 2. Dank voor je reactie Marleen! Ik ben blij dat ik niet de enige ben die hiermee zit haha!

  Ik heb intussen meer voorkeur gekregen om bezoekers te verdelen in verschillende categoriën door middel van kleurtjes (via keycord/polsband/tasjes of desnoods de badge zelf). Dat vind ik zowel als organisator als bezoeker veel handiger, want dan kan ik sneller zien wie ik wil aanspreken. Een naam kunnen lezen op een badge vind ik minder belangrijk.

 3. Mijn zoekactie naar een alternatief voor Keycords bracht me hier, hoop een mooie, milieuvriendelijke èn goedkope oplossing te vinden… Zijn er ondertussen al wat meer ideeën bij je binnen gekomen?

 4. Hoi Inge,

  Dank voor je reactie. Ik heb me niet zo gericht op keycords, meer op de badges als geheel. Creatiever en/of milieuvriendelijk maakt het niet per se goedkoper.

  Ik heb nog wel een interview gedaan over hoe je goede badges maakt: https://www.eventgoodies.nl/organisatie-inspiratie/hoe-je-betere-badges-kan-maken/

  En een blog geschreven met creatieve badges https://www.eventgoodies.nl/organisatie-inspiratie/5-creatieve-badges-en-nog-nuttig-ook/

  Ik hoop dat je hier wat hebt. Je kan ook je vraag stellen in onze Facebook-groep. Dan kunnen andere eventplanners tips geven over wat zij gebruiken of zijn tegengekomen. https://www.facebook.com/groups/720041811508900/

Een reactie plaatsen