Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

Zo voer je de eventbeleving tot in de puntjes uit

8 december 2015

Hoe zorg je voor een goede eventbeleving, zelfs bij de onvermijdelijke en onaantrekkelijke elementen van een evenement? Zoals de toiletten, het afval en hekwerken. Negeer het niet, maar besteed er juist meer aandacht aan! 

Ik heb het al vaker geschreven; de beleving van het evenement begint al bij de aankomst. Niets is zo zonde als bezoekers geïrriteerd aankomen omdat de locatie lastig te vinden was, parkeren moeilijk ging, er lange wachtrijen staan of er onduidelijkheid is over iets. Je ziet vaak dat er aan sommige zaken heel veel aandacht is gegaan, denk aan de catering, entertainment of aankleding, maar aan andere zaken juist weer helemaal niet.

Vooral de onvermijdelijke, onaantrekkelijke elementen van een evenement worden weleens vergeten. Wat nou als je juist dááraan extra aandacht besteedt?

Van het toiletbezoek een pretje maken

Een bezoekje aan een toilet op een evenement vermijd ik zoveel als ik kan en vele met mij waarschijnlijk. Maar geloof het of niet; ook van het toiletbezoekje kun je een beleving maken. Een goed voorbeeld hiervan is het nieuwe concept de ‘Toilet Xperience‘. Daarmee voelen bezoekers zich als een VIP; je hoeft niet lang te wachten, het is er schoon en je kunt gamen op de wc, ja echt!

Hoewel dit concept vooral bedoelt is voor grote festivals, geeft het je wel een idee van hoe het ook kan. Dus als je iets organiseert; hoe kun je het toiletbezoek niet alleen aangenamer maken maar onderdeel te laten worden van de totale eventbeleving?

toiletexperience_voorbeeld

Beloning voor afval weggooien

Stimuleer je bezoekers om het afval weg te gooien door ze te belonen. Laat bijvoorbeeld een lichtshow zien, zoals communicatiestudenten in Breda hebben bedacht, of maak van de prullenbak een spelletje zoals ze gedaan hebben met de Tetrabin.

afvalbak

En als je het gewoon simpel wilt houden, zorg dan in ieder geval dat de prullenbakken opvallen. Wil je het in geheel in stijl van het evenement of er een boodschap op kwijt? Kijk dan is naar de mogelijkheden van Trash Prevent Company. Zij zorgen ervoor dat een evenement schoon achtergelaten wordt en zetten teams in van jonge mensen die bezoekers op een leuke manier stimuleren hun afval weg te gooien.

Multifunctionele hekken

Soms heb je hekken nodig, zeker met buitenevenementen. Niet de mooiste dingen om naar te kijken. Gelukkig kun je al een hoop goedmaken door er custom made doeken aan te bevestigen. Op Festivak kwam ik het bedrijf Allfence tegen en die gaan een stapje verder dan hekken leveren en neerzetten. Ze hebben allerlei handige concepten bedacht waarbij hekken het leven van jou als organisator én die van de bezoekers het een stukje makkelijker maken.

Zo kun je de hekken gebruiken als bewegwijzering, voor promotie, als onderdeel van een tent-constructie, als merchandise-stand of zelfs als fietsenrek, euh fietsenhek. Ik vind het erg leuk gevonden!

fietsenhek

 

Aan welke onaantrekkelijke elementen stoor jij je op evenementen? En heb jij nog leuke oplossingen om dit om te toveren tot een beleving?

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Netwerken stimuleren als organisator

Hoe kun je als organisator het netwerken stimuleren?

Niet iedereen knoopt zomaar een praatje aan tijdens het netwerken. Hoe kun je zorgen dat mensen echt kennismaken met elkaar?

Lees verder

Onweerstaanbare koffie van De Espressojongens

Veelal zien we promotiedames rondlopen op beurzen en evenementen. Ook blijft de barista (eerst een kopje koffie) ongekend populair. Wanneer je dat laatste toevoegt aan een paar spierballen, kom je uit bij De Espressojongens.

Lees verder

Hapjes op een bijzondere manier presenteren? Zo doe je dat!

Het eten op een evenement moet niet alleen goed smaken, de presentatie is ook belangrijk. Verras je bezoekers met deze bijzondere ideeën om hapjes te presenteren.

Lees verder

Plaats een reactie