3 Plekken om inspiratie vandaan te halen

Inspiratie voor je evenement kun je overal vinden. Deze 3 plekken helpen je om je online zoektocht naar inspiratie makkelijker te maken!

Regelmatig kijk ik op Pinterest om inspiratie op te doen. Het viel me op dat er een aantal plekken (zoektermen) zijn waar ik de beste ideeën op doe. Maar voor ik dat vertel, eerst een redelijk voor de hand liggende plek om inspiratie op te doen, namelijk:

Festivals

Misschien een beetje afgezaagd intussen, maar toch vind ik het een vermelding waard. Als je inspiratie zoekt voor je evenement, en er is een festival in de buurt waar je naar toe kan, dan zou ik zeker eens gaan kijken. Mijn favoriete evenementen zijn overigens de wat kleinschaligere evenementen. Dan kun je er lekker spontaan heen en vooral daar zie je vaak creatieve ideeën. Qua aanpak of bijvoorbeeld voor een low budget aankleding of manieren om mensen te activeren. Kijk bijvoorbeeld in mijn vlog welke inspiratie ik heb opgedaan bij Gestrand in Almere.

Bruiloften

Een andere plek waar je hele goede inspiratie voor kan op doen zijn bruiloften. Je ziet vaak dat mensen daar echt iets heel bijzonders van willen maken en iets origineels willen doen.

Je ziet meestal dat er veel aandacht wordt besteed aan het eten en de presentatie daarvan, de aankleding, het bedankje voor de gasten en de communicatie vooraf en na de bruiloft. En allerlei manieren om van de bezoekers een leuke reactie of boodschap vast te leggen. Dit kun je ook prima toepassen op jouw zakelijke evenement.

Musea en tentoonstellingen

Een andere belangrijke inspiratiebron voor mij zijn musea en tentoonstellingen. Zij weten als geen ander hoe je bezoekers een bepaalde route laat lopen, hoe je iets laat opvallen in een grote ruimte en hoe je informatie overbrengt. Zeker voor beurzen is dit een goede plek om inspiratie op te doen.

Bekijk ook mijn vlog over deze 3 inspiratiebronnen.

De mooiste vondsten op Pinterest plaatsen we in onze boards. Volg ons daar als je niets wilt missen!

Plaats een reactie