Catering in de stijl van Game of Thrones

Het zal niemand zijn ontgaan: het nieuwe seizoen van Game of Thrones is begonnen. Of je de serie nou volgt of niet, iedereen heeft het erover. Tijdens de première in Pathé Arena werd het ontbijt volledig in stijl van het thema verzorgd.

Het bedrijf dat de catering in het thema verzorgde is Oseven. Dat ze creatief zijn, heb ik al eens mogen ervaren op hun nieuwjaarsborrel vorig jaar.

Zwarte broodjes en Milk of the Poppy

De hapjes in drankjes waren allemaal in donkere en winterse stijl. Zo waren er club sandwiches met zwart brood. En Frozen Yoghurt Sticks voor de verwijzing naar het Winterfell (wat in het noorden ligt en dus met veel sneeuw).

In de serie komt een medicijndrankje voor dat Milk of the Poppy heet. Bij een standaard ontbijt krijg je vaak een glaasje melk. Voor dit thema serveerden ze de melk in kleine flesjes met kaartjes eraan. Zo zie je maar dat je met een kleine aanpassing al iets heel leuks kan doen!

Verder waren er onder andere nog drakeneieren (eitjes gekookt in inktvisinkt) en droog ijs voor het rokerige effect rondom het buffet. Ook de latte art was in stijl. De barista tekende geen bloemetjes en hartjes, maar draakjes.

Game of Thrones thema evenement

Dit vind ik nou een fantastisch voorbeeld van hoe je het thema doorvoert op je evenement. Al bij het ontvangst en het ontbijt komen mensen in de juiste sfeer en zorg je voor een glimlach op het gezicht.

Volgens mij doen we dit soort mooie dingen nog veel te weinig. Als jij nog iets inspirerends tegenkomt, dan hoor ik dat graag!

Plaats een reactie