Een keer wat anders dan standaardstoelen? 5 Ideeën

Wil je een keer wat anders dan de traditionele opstelling van de stoelen op je evenement? Laat je inspireren door deze voorbeelden.

Ik hou ervan als een evenement een fijne sfeer heeft. Je kunt dit creëren door de muziek, aankleding, verlichting en zelfs geur. Wat dacht je ervan om eens de stoelen niet kaasrecht op een rijtje te zetten? En in plaats van standaardstoelen afwisselende zitplekken te maken? Dat geeft een hele andere uitstraling. Hieronder geef ik je een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Banken

Kies voor verschillende soorten stoelen en plaats tussendoor een bank. Lekker comfortabel en het geeft ook een informelere sfeer.

banken-stoelen

Poefzakken

Je kunt ook de stoelen  (deels) vervangen door poefzakken. Het moet wel bij je evenement passen vind ik. Mannen die strak in pak zijn of vrouwen in rokjes op een poefzak laten zitten is niet zo heel handig. Zelf zou ik niet alleen maar poefzakken neerzetten (denk ook aan mensen met rugproblemen en dergelijke), maar bijvoorbeeld een paar groepjes poefzakken hier en daar.

poefzakken

First Class Seating

Erg mooi vind ik het niet, maar het zit volgens mij ontzettend comfortabel. Ideaal voor evenementen waar men heel veel moet zitten of voor een meerdaagse congres. De stoel heeft armleuningen, een goede ondersteuning voor je onderrug en een verschuifbaar tafeltje met bekerhouder.

first-class-seating

Ludiek

Als je wat meer budget hebt, kan je het ook ludiek aanpakken. Wat dacht je van bedden in plaats van stoelen of banken? (Mits je doelgroep zich daar comfortabel bij voelt en het evenement zich daarvoor leent). Of allemaal kleine cabrio’s waardoor je een drive-inn nabootst?

cabrios bedden

(Beide afbeeldingen komen uit het artikel van StyleCowboys ‘De 7 mooiste bioscopen ter wereld‘)

Of je nou veel of weinig budget hebt; je kunt hoe dan ook zorgen voor gezellige zitplekken. Veel locaties hebben diverse soorten meubelen die je kunt inzetten. Mocht dat niet helemaal de stijl zijn die je zoekt of ze te weinig afwisseling hebben; huur dan meubels bij een meubelverhuurbedrijf.

Plaats een reactie