De Creative Chef maakt van een diner een bijzondere beleving

De presentatie van het eten is heel belangrijk. Als je voor een unieke eetbelevenis wilt zorgen op jouw evenement, laat je dan inspireren door de geweldige ideeën van de Creative Chef.

Het boek

In de bibliotheek viel het boek Creative Chef (affiliate link) van Jasper Udink ten Cate, mij gelijk op. Op de cover zag ik een hotdog op een speelgoed Volkswagenbusje. Ik moest even kijken en bladerde in het boek. Het ene na andere gave idee kwam voorbij. Het boek ging mee, want ik wou de leukste concepten met jou delen!

De Borrelcactus

Zo simpel, maar zo leuk bedacht. Gebruik een cactus in plaats van cocktailprikkers. Let wel op: je kunt niet alle cactussen gebruiken hiervoor. Sommige hebben namelijk giftige stekels.

Eetbare vijver

Serveer een soepje niet in een grote soepkom, maar in een emmer of grote bak. Voeg er een vijverpompje aan toe, wat riet en eetbare bloemen. En je hebt een eetbare vijver! I love it! Om het helemaal compleet te maken, maak je een vissoepje. Of als je (ook) een vegetarische variant wilt, dan kun je bijvoorbeeld een vegetarische misosoepje maken. Met zeewier natuurlijk!

Eetbaar stilleven

Toen ik door het boek bladerde herkende ik ineens het eetbare stilleven. Ik had het gezien bij Event17 afgelopen editie. Daar stonden ze met hun concept Taste the Dutch Masters. Een heel tof idee en wederom zo eenvoudig. Je moet er maar opkomen!

Je koopt een mooie lijst, zorgt voor een bak, een mooi kleedje, servies en wat lekkere hapjes zoals kaas en fruit. Alles mooi opstellen en je hebt een eetbaar stilleven!

Gerechten als onderdeel van een illustratie

Zorg voor een mooie illustratie of maak deze zelf, en vul een vlak met hapjes. In dit voorbeeld vormen de wraps het afrokapsel. Ziet er een stuk leuker uit dan wraps op een eenvoudig bordje toch?

Als je meer inspiratie zoekt, dan raad ik je het boek (affiliate link) aan. Mocht je er niet zelf mee aan de slag willen gaan voor je evenement, dan kun je Jasper ook inhuren. Kijk voor meer informatie op creativechef.nl.

Wij geven twee boeken weg

We mogen van Jasper 2 boeken weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is uiterlijk 17 juli 2017 hieronder een berichtje achter te laten (met het e-mailadres waar je op bereikbaar bent). Laat hierbij weten waarom jij vindt dat je dit boek zou moeten winnen. Wij selecteren op 18 juli de twee winnaars!

P.s. Als je hebt gewonnen, reageer dan binnen twee dagen op de mail, anders kiezen we een andere winnaar.

Deze pagina bevat een affiliatelink. Dit betekent dat ik een klein percentage krijgt als jij iets aanschaft. Geen zorgen, jij betaalt geen cent meer!

11 gedachten over “De Creative Chef maakt van een diner een bijzondere beleving”

 1. Creativiteit straalt en ik wil graag iedereen jong en oud laten ervaren hoe het is om plezier te hebben met eten/voedsel. Dit boek kan mij weer inspireren. Dank! Ik heb ook meteen een klant van me geattendeerd op dit boek. De Smakerij verzint allerlei creatieve ideeën rondom eten.

 2. Ik ben gek op koken (en eten), dit boek is een aanvulling op mijn kookboekenverzameling. Inspirerend, creatief en ontzettend leuk!

 3. Ik heb, (vooral privé) veel ervaring met lastige eters. Goed eten is zo belangrijk en écht iets om van te genieten. Een mooie/spannende/bijzondere aankleding helpt daar enorm bij. Ik zie in dit blog fantastische voorbeelden waar ik in de toekomst veel mee zou kunnen! Niet alleen voor mezelf maar ook anderen die ik help met hun projecten zou ik ermee kunnen inspireren. Bedankt voor je inspirerende blog! Of ik nu win of niet, ik heb al een paar toffe voorbeelden gezien. Het smaakt naar meer 🙂

 4. Het lijkt me gaaf om de iideen uit dit mooie boek toe te passen op events voor onze opdrachtgevers. En op die manier deelnemers nog makkelijker met elkaar in contact te laten komen. Want dit soort creativiteit, dat maakt de tongen los en maakt het makkelijk om met een volkomen vreemde de leukste gesprekken te hebben!

 5. Wat een fantastisch boek! Als ontwerper en foodlover kan ik dit echt waarderen. Een mooie combinatie van 2 werelden die samenkomen. En de perfecte combi van de gezamenlijke interesses van mij en mijn vriend. Hij vindt het heerlijk om te koken, en ik om de tafel prachtig, hilarisch of grappig te dekken.
  Met enkel de voorbeelden die je nu geeft heb ik al allerlei ideeën. Benieuwd hoe de rest van het boek is. Kan niet wachten om het in te kijken en nog meer inspiratie op te doen.

  Plan direct een aantal data in de agenda voor etentjes. Leuk, leuk, leuk. Ah en als je aan wilt schuiven Samira. Je bent welkom 🙂

  Goh, en ik bedenk me dat het ook heel goed kan werken tijdens de workhops die we geven.

 6. Wow, dit is in een woord GEWELDIG. Ik houd van koken en het leuk presenteren hoort dat zeker bij. En op deze manier kan je eten en design samenvoegen. Een echte belevenis meegeven aan je gasten. Of het nu op het werk is of thuis. Dit boek inspireert!

Plaats een reactie