Geef meer aandacht aan de bewegwijzering

De bewegwijzering is een onderdeel dat je evenement kan maken of kraken. Irriteer je bezoekers niet door ze te laten zoeken, maar zorg dat ze eenvoudig de weg kunnen vinden.

Betere beleving

Onze blogs hebben als doel om de eventbeleving te vergroten. Dat zit hem niet alleen in de leuke gadgets waar we vaak over schrijven, maar ook in details. Zoals de gastvrijheid en dus ook de bewegwijzering.

Je wilt namelijk niet dat mensen te laat aankomen omdat ze aan het zoeken waren naar de locatie of de entree. Of dat ze onnodig heen en weer lopen tijdens de toch al korte pauze.

Route naar de locatie

Als je je evenement op een eventlocatie organiseert, dan ga je ervan uit dat de route goed aangegeven is. Dat is niet altijd zo. Zoals ik in de checklist voor locatiebezoeken al schrijf: controleer tijdens de route naar de locatie hoe eenvoudig de locatie te vinden is. En houd intussen in de gaten of er duidelijke bordjes staan. Is dat niet het geval en twijfel je of mensen het kunnen vinden, dan weet je dat je daar nog iets aan kan doen.

Op de locatie

Op de eventlocatie zelf worden de belangrijkste ruimtes vaak wel goed aangegeven, zoals de zalen, garderobe en toiletten. Wat vaak beter kan is waar de rij begint bij het ontvangst bijvoorbeeld.

Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om bij de entree een bord op de grond neer te zetten vlak voor de balie. Bijvoorbeeld om aan te geven dat een bepaalde balie alleen voor de pers of sprekers is. Als je achterin een lange rij staat, dan zie je dat bordje niet. Hang borden dus hoog. Het is weer een open deur, maar ik weet uit ervaring dat het hier nog vaak mis gaat.

Ook bij een buffet is het niet altijd duidelijk waar de rij begint. Ook dit kun je eenvoudig oplossen met een bordje. Zo hoeven de gasten niet door elkaar heen te lopen en heeft iedereen sneller z’n bordje eten opgediend. Zonder frustraties en geduw.

Soorten bewegwijzering

Bewegwijzering is er in vele soorten en maten. Je kunt borden laten maken, doeken, krijtborden gebruiken of vloerstickers. Er zijn digitale borden die je tussentijds kan updaten. Wil je liever iets speelsers? Zet mensen in met borden of pijlen. Zoals de Sign Jugglers of laat een soort muts met een grote pijl erop maken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een plattegrond te maken, in print of digitaal. Mogelijkheden genoeg, daar kan het niet aan liggen! 😉

Plaats een reactie