Een kaartje voor en door bezoekers

De beste ideeën zijn vaak heel simpel. Zo ook dit bedankkaartje wat ik laatst kreeg. Persoonlijke berichtjes voor mij, geschreven door andere bezoekers.

Vorige maand mocht ik mee met de 24Carlton Experience Tour. Op de terugreis in de bus kregen we allemaal een kaart en een envelop. Op de envelop moest ik m’n eigen adres schrijven. Vervolgens gaf ik de kaart met envelop door naar degene achter mij in de bus. En ik kreeg een kaart van degene voor mij.

In de kaart van de ander kon ik een berichtje schrijven. Dat het leuk was elkaar te ontmoeten, dat we gauw moesten afspreken of wat voor leuke herinnering je hebt aan de afgelopen dag(en). Daarna gaf je die kaart weer door en ontving je de volgende. Dit ging een tijdje zo door en aan het eind leverden we de kaart weer in.

Een geweldig idee om meerdere redenen

We waren een paar weken verder en de kaart was ik alweer helemaal vergeten. Tot ik een kaart in de bus kreeg met m’n eigen handschrift. Ik duurde nog een paar seconde voor het kwartje viel: dit was de kaart van 24Carlton Experience!

Op de voorzijde van de kaart, waarop geprint stond dat je daar niet op mocht schrijven, zat een groepsfoto bevestigd. Dit is dus een geweldige manier om mensen nog even te bedanken voor hun komst. Maar dit idee heeft meer positieve kanten:

  • mensen hebben een extra positieve herinnering aan jouw evenement en merk,
  • alle leuke berichten geven een enorme boost. Je wordt er echt heel blij van,
  • tijdens de busrit ging de tijd een stuk sneller, want je was druk bezig met kaartjes schrijven,
  • je wist niet van iedereen de naam meer, maar gelukkig was er een app waarin we dat konden opzoeken. Hierdoor onthoud je elkaars naam beter,
  • als je met meerdere mensen wilt afspreken, hoef je dat niet te onthouden. Dat komt terug op het kaartje,
  • sommige mensen delen een foto van de kaart op social media, dus je krijgt ook online weer extra aandacht.

Eenvoudig geregeld

Het idee is erg simpel en eenvoudig geregeld. Je bedrukt van tevoren kaarten met wat leuke teksten, je zorgt dat je een momentje kiest dat iedereen even rustig kan schrijven en je zorgt naderhand dat er een foto opkomt en verstuurt het. Het kost je wat drukwerk, postzegels en tijd om de foto erop te plakken en de enveloppen te vouwen, that’s it!

Als je ook zoiets wilt doen, dan is het handig als de groep niet al te groot is. Toch zou het ook met grote groepen kunnen. Je hoeft immers niet voor iedereen wat op te schrijven, dat past niet eens op een kaart. Je zou het in groepjes kunnen doen. Of een wand maken met de namen waarbij je gedurende dag iets opschrijft.

Ik vind het zelf het meest geschikt bij netwerkevenementen, bedrijfsuitjes of evenementen waarbij je elkaar wat beter leert kennen en waar je echt mooie momenten beleeft samen. En het is ook handiger als het evenement langer duurt dan één dag. Dan maak je net wat meer mee met elkaar en is er ook meer tijd om wat op te schrijven.

Plaats een reactie