Relatiegeschenken als persoonlijke kennismaking

Relatiegeschenken als persoonlijke kennismaking

Het vergroten van de bekendheid van jouw bedrijf is in elke branche van essentieel belang. Hoewel mond-tot-mondreclame over het algemeen effectief is, is het als ondernemer belangrijk om zelf proactief te zijn. Een persoonlijke kennismaking wordt over het algemeen als betrouwbaar ervaren, waardoor mensen eerder bereid zijn om producten bij jou af te nemen. Om dit nog aantrekkelijker te maken, zijn er creatieve manieren om jouw bedrijf te presenteren. Hieronder vertellen we je hoe je dat doet.

Zo valt jouw bedrijf op

Een beurs biedt een uitgelezen kans om je naamsbekendheid te vergroten. Het is een gelegenheid om bestaande relaties aan te halen en nieuwe klanten aan te trekken. Plaats een stand op de beurs en zorg dat hij opvalt en duidelijk zichtbaar is. Laat je bedrijfsnaam of logo bedrukken op de stand of beurswand, zodat de bezoekers van een afstand al naar jouw bedrijf worden getrokken. Maak gebruik van sprekende kleuren en een pakkende reclametekst, waardoor niemand kan weerstaan om jouw stand te bezoeken. Bedenk wat je wil gaan vertellen op de beurs zodat je de interesse wekt van de standbezoekers. Voor meer interactie kan je ervoor kiezen om een leuke quiz of een spel te organiseren.

Bedenk leuke kortings- of winacties

Als je op de beurs staat, is het logisch dat je de bezoekers aantrekkelijke deals kan aanbieden. Een mooie actie of aanbieding kan ervoor zorgen dat potentiële klanten overtuigd raken en met jou in zee gaan. Klanten zijn sneller geneigd om iets van je te kopen wanneer er een aantrekkelijke prijs of extra voordelen aan verbonden zijn. Ook het aanbieden van een korting op een volgende bestelling kan de beursbezoeker over de streep trekken. Geef hen informatie over je bedrijf, zodat ze die kunnen delen met anderen. Zorg dat je een aantrekkelijk aanbod in het vooruitzicht hebt wanneer jouw klanten een nieuwe klant willen aandragen. 

Gratis weggevers voor beursbezoekers

Nederlanders zijn dol op gratis spullen en zo natuurlijk ook de beursbezoekers. Zorg dat je hierop inspeelt en geef gepersonaliseerde promotieartikelen weg. Denk aan bedrukte pennen, sleutelhangers met opdruk of laat tassen bedrukken met het logo van je bedrijf. De inzet van bedrukte promotieartikelen of relatiegeschenken is altijd een goed idee. Wil je een nog grotere indruk maken? Laat dan rugzakken bedrukken en kom onder de aandacht op een beurs of evenement.

Un-wrapped: zelf je giftbox samenstellen

Zelf giftbox samenstellen

Hun missie is om de wereld te bevrijden van saaie wegwerp cadeau’s en overtollige cadeaubonnen. Je snapt dat wij direct nieuwsgierig waren naar dit concept!

Manja & Ravena van un-wrapped.com hebben een shop in giftboxen die je volledig zelf kunt samenstellen aan de hand van het ‘build-a-box’-element op de website. En voor iedereen die nu al keuzestress krijgt, er zijn ook samengestelde thema boxen. Liever een box in eigen huisstijl als relatiegeschenk of kerstpakket? Ook dat kan! Lees vlug verder!

Zelf samenstellen: Build-a-box

Je kiest eerst het ontwerp van de doos, vervolgens hoeveel producten je in de doos wilt, waarna je uit een mooie selectie producten kunt kiezen. Tot slot kun je een berichtje typen die op een kaartje wordt geschreven en voor de ultieme personal touch; je kunt zelfs een foto uploaden die bij het kaartje wordt gedaan!

Thema-boxen

Een box om je nieuwe collega te verwelkomen? Kan! Of een box voor een housewarming of om iemand beterschap te wensen? Kan! Maar ook voor de ‘gewone’ thema’s als verjaardagen en geboorte zijn er boxen. Bij deze optie kun je ook weer een handgeschreven kaartje en foto laten toevoegen!

Mogelijkheden voor bedrijven

Wat wij vooral interessant vinden is de mogelijkheid om de box te laten customizen in bijvoorbeeld de huisstijl van een bedrijf. De box zelf kan in huisstijl worden gedrukt maar ook met de cadeau’s kun je creatieve dingen doen. Leuk als relatiegeschenk of als weggever op events!

6 bijzondere bloemen en planten om aan zakenrelaties te geven

Bloemen en planten als relatiegeschenk

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de producten die we kopen, maar ook in de producten die we weggeven. Wanneer je op zoek bent naar een mooi relatiegeschenk of een leuke toevoeging aan een goodiebag, dan kan een groene keuze een mooie versterking van je merk zijn. Je laat immers zien dat je aan je klanten denkt, maar dat je dat wel bewust doet.

Meer lezen

5 ideeën voor een fysieke goodiebag bij een online event

5 ideeen voor fysieke goodiebag bij online event

Je kunt elkaar nu weliswaar niet face-to-face ontmoeten, maar je kunt wel voor diezelfde saamhorigheid zorgen door voorafgaand aan je online event een fysieke goodiebag op te sturen. Hierin kun je leuke gadgets stoppen die deelnemers tijdens het evenement kunnen gebruiken. Je kunt er natuurlijk ook een leuke borrelbox met allerlei producten van lokale ondernemers van maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maak van jouw online evenement een klein feestje met een fysieke goodiebag. Met deze 5 tips stel je een onvergetelijke inhoud samen.

Meer lezen

5 leuke goodiebag items die je gewoon bij de HEMA kunt kopen

Goodiebag samenstellen bij de HEMA

Een leuke goodiebag samenstellen is makkelijker gezegd dan gedaan. En dan heb ik het nog niet eens over de tijdnood waar je als organisator snel in zit. Want al die leveranciers die pennen en notitieboekjes bedrukken hebben een lange levertijd of zijn kostbaar bij kleine oplages. Dat kan efficiënter! Dus heb ik goed nieuws voor je; in deze blog vind je 5 leuke goodiebag items die je gewoon bij de HEMA kunt kopen. Leuk én makkelijk!

Meer lezen