3 Creatieve stands die we hebben gespot op Event17

Op zoek naar inspiratie voor een originele en betaalbare stand? Bekijk deze voorbeelden die we gespot hebben op Event17.

Het blijkt nog best een uitdaging; bezoekers naar je stand trekken. We delen daarom de leukste ideeën die we online of op evenementen tegenkomen met jullie delen. Dit keer 3 stands die mijn aandacht trokken op Event17 (oke, toegegeven; eentje komt van Event16). Stands die met een relatief klein budget toch impact maken.

Een comfortabel bed

Op een zakelijke beurs verwacht je geen comfortabele bed. Door dit in te zetten val je juist heel erg op. Toevallig was dit een van de ideeën die Frank Paats onlangs deelde in het interview over hoe je ludieke (guerrilla) marketing inzet tijdens een evenement. Bij de stand van HMC Reservations kwam ik ook een bed tegen.

Wat me niet direct opviel, was dat je er een foto kon laten maken. Je kon tegen de wand aan staan en dan leek het net of je in bed lag. Zo kun je leuke foto’s laten maken.

Foto: Photonic

Samen een drankje maken in het laboratorium

Als je mij een stand op krijgt, dan heb je het wel goed gedaan. Op evenementen zoals Event17 of andere beurzen voor de eventbranche gaat het natuurlijk al een stuk makkelijker. Daar pakken ze vaak leuk uit. Zo ook op de stand van Lijm & Cultuur. Ik zag een man in een wit jasje bij een soort laboratorium staan en was benieuwd wat er precies te doen viel.

Ze hadden een leuke link gelegd met hun organisatie. Ze zijn een soort eventlocatie, waar allerlei creatieve activiteiten plaatsvinden. Zelf noemen ze het een creatief laboratorium. Op de stand kon je een gesprek aangaan, bijvoorbeeld om je te laten inspireren of om te experimenteren. De ‘professor’ brouwde vervolgens samen met jou een drankje, als voorbeeld van een co-creatie. Jij kiest en hij mixt een van de flessen met een kleurde, bijvoorbeeld oranje voor inspiratie. En vervolgens krijg je een flesje mee met een vinkje over wat je samen gemaakt hebt. Als je aan het einde van de dag thuiskomt met een tas vol flyers, foto’s en gadgets, dan zal dit gesprek je vast zijn bijgebleven!

Zet bezoekers in de spotlights

Tijdens Event16 viel deze stand van Sign en Meer me erg op. Het was een van de weinig stands die vooral de hoogte in ging. Het ging om de Triablocks die je links en rechts van de dames ziet staan en waar je je bedrijf mee in the picture kan zetten. Als bezoeker kon je op de ‘selfie spot’ staan en een foto van jezelf laten maken. Maar ik vond vooral de stand en de wand zelf erg origineel en opvallend.

Foto: Erwin Budding Photography

Wil je  meer inspiratie? Bekijk dan de sfeerimpressie van de beurs op event.nl.

Plaats een reactie