5 ideeën voor een fysieke goodiebag bij een online event

Je kunt elkaar nu weliswaar niet face-to-face ontmoeten, maar je kunt wel voor diezelfde saamhorigheid zorgen door voorafgaand aan je online event een fysieke goodiebag op te sturen. Hierin kun je leuke gadgets stoppen die deelnemers tijdens het evenement kunnen gebruiken. Je kunt er natuurlijk ook een leuke borrelbox met allerlei producten van lokale ondernemers van maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maak van jouw online evenement een klein feestje met een fysieke goodiebag. Met deze 5 tips stel je een onvergetelijke inhoud samen.

Aan de slag

Een online event waarbij er veel geluisterd wordt en niet zoveel interactie is, vraagt om een ‘aan de slag’ goodiebag (of goodiebox). Maak het voor je deelnemers extra leuk door ze vooraf wat handige goodies op te sturen die ze goed kunnen gebruiken. Het zijn materialen waar ze aantekeningen mee kunnen maken, energizers die ze helpen tijdens een actieve break en de kantoorartikelen die er ook nog eens leuk uitzien. Heb je nog wat ruimte over? Stop er dan ook iets in waarmee ze tussendoor of na afloop kunnen ontspannen. Je erkent daarmee dat het een lange zit voor zal worden, maar geeft ook direct aan hoe waardevol het is wat ze gaan leren. 

Wat dacht je van een uitwisbaar notitieboekje van het duurzame steenpapier? (Wij zijn fan!) Of van Post-it index stickers? Of toffe markers in mooie pastelkleuren?

Seizoensgebonden

Een seizoensgebonden goodiebag is dé plek om leuke producten in te stoppen die jij of je klanten verkopen. Stel bijvoorbeeld een zomerse goodiebag samen met een kleine flacon zonnebrand, een handige tas en een waterfles. Of pak helemaal uit rondom kerst met leuke kerstballen, geurskaarsen en lekkere chocolaatjes. Het voordeel van een seizoensgebonden goodiebag is dat je ‘m heel praktisch kunt inrichten of er juist een klein feestje met cadeautjes van kunt maken. Het is maar net wat er het beste bij jouw event past!

Denk bijvoorbeeld met pasen eens aan de paaseitjes van Tony’s Chocolonely. Een lekkere geurkaars voor in de herfst en een stoere roestvrij stalen Dopper voor dat verkoelende drankje in de zomer.

Gadgets

Een goodiebag met waardevolle gadgets zijn voor ieder evenement een veilige keuze. Doe je deelnemers producten cadeau waar ze tot ver na het evenement plezier aan beleven. Zo denken ze ook nog eens op onverwachte momenten aan je terug. Wanneer ze hun telefoon opladen en de powerbank zien die ze van jou gekregen hebben bijvoorbeeld. Praktische gadgets zijn voor bijna alle doelgroepen interessant! 

Gadgets zijn vaak wat duurder dan andere soorten goodies maar dit zijn relatief betaalbare keuzes: een draadloze oplader voor je telefoon, een ringlamp om lekker zichtbaar te zijn tijdens die online events en een Instax polaroid camera voor leuke blijvende herinneringen.

Relax

Ook een goodiebag met spullen die helpen bij het ontspannen is voor veel verschillende evenementen een goed idee. In het bijzonder voor online events waarbij mindfulness, self-care en zelfontwikkeling centraal staan. Help je deelnemers om ook na afloop nog die momentjes voor zichzelf te pakken en herinner ze zo aan de doelen die ze tijdens jouw event bedacht hebben. Ook na een lang evenement waarin veel geluisterd is, is zo’n ontspannende goodiebag een waardevol cadeautje. 

Wat dacht je van een lekker theetje uit de thee geschenkdoos van Pukka? En welke vrouw (en man!) houdt er niet van Rituals? Extra tof is dit boekje dat je uitdaagt om op een grappige manier te reflecteren met ’truth or dare’-achtige vragen.

Borrelbox

Sinds begin 2020 is het fenomeen ‘support your locals’ niet meer weg te denken. Het supporten van lokale ondernemers uit jouw stad is een fantastische manier om iets leuks aan je deelnemers te geven en tegelijkertijd de lokale ondernemer te steunen. Voor de snacks en lekkere drankjes in de goodiebag is een rondje door jouw stad dus een goed idee, maar voor de dingen om te doen tijdens het borrelen kunnen we wel wat handige tips geven! 

Een lekker puzzeltje leggen met je collega’s tijdens de wekelijkse vrijmiZOOMbo. Of gewoon een reep chocolade. Altijd goed. Ook leuk is dit spelletje om samen met de familie te spelen.

Met deze vijf originele ideeën wordt de fysieke goodiebag van jouw online event er eentje die mensen niet snel zullen vergeten. Zorg ook dat je de verpakking van de goodiebag mooi maakt, zodat het echt als een cadeautje voelt. De goodiebag van jouw online event wordt zo nog specialer dan een goodiebag bij een fysiek evenement. Succes!

Deze pagina bevat affiliatelinks. Dit betekent dat wij een klein percentage krijgen als jij iets aanschaft. Geen zorgen, jij betaalt geen cent meer!

Plaats een reactie