En toen lag het stil…

Dat de eventbranche harde klappen heeft gekregen, hoef ik jou als lezer waarschijnlijk niet te vertellen. Jij bent onderdeel van de branche of je werkt nauw samen met mensen in de branche. Nu is het echt even code rood.

Ik heb me hier tot nu toe niet over uitgesproken. De eerste periode dat corona in ons leven kwam was ik wat lamgeslagen. Daarna had ik goede hoop dat de boel op de één of andere manier weer zou opkrabbelen. Ik zag dat mensen positief en creatief waren. Maar ik zie en hoor het ene na het andere ellendige verhaal. Ik besefte me dat ik met mijn werk eigenlijk maar met één been in de eventbranche sta, maar zelf niet de hardste klappen krijg.

En jeetje, wat is dit pijnlijk, want mensen met wie ik samenwerk en mensen die ik bewonder vangen de klappen. En ik kan alleen maar toekijken.

Achter de producten en diensten waar ik jarenlang enthousiast over schreef, zitten de creatieve breinen. Die creatievelingen weten als geen ander hoe ze kunnen improviseren en van niets toch iets maken. Dat doen ze nu ook, maar het is in deze tijd een enorme uitdaging.

Locaties die zich aanpassen aan de 1,5e meter maatregel. Maar hoe kun je rendabel blijven als er maar een fractie van de capaciteit gebruikt kan worden?

Ik vind het ook echt enorm zuur, want ik weet hoe mensen in de branche altijd alles uit de kast halen om iets moois neer te zetten. En soms ontzettend moeten improviseren of last-minute nog allerlei dingen moeten toevoegen of aanpassen. Niet zeuren of nee zeggen, maar ze doen het gewoon.

Sinds ik met EventGoodies bezig ben valt me op hoe enthousiast bijna iedereen in de evenementenbranche is als ze praten over hun werk. En ik bedacht me dat iedereen, wat voor expertise ze ook hebben, iets doen om mensen een mooie dag te laten beleven. En dat ze hun werk dus met veel plezier doen. Hoe hard ze ook werken, maandenlang achter elkaar.

En nu, nu ligt het zo goed als stil.

Je ziet ook hoeveel mensen evenementen nu missen. Ze missen het bij elkaar komen, nieuwe mensen ontmoeten en magie beleven. Als bezoeker gaat een geslaagde dag vloeiend, alles gaat vanzelf. Maar daar zitten zoveel slimme mensen achter die keihard hebben gewerkt om dat voor elkaar te krijgen.

Daarom dit eerbetoon aan iedereen in de branche. Ik had al veel bewondering voor jullie en dat is deze periode alleen maar sterker geworden. Wat een veerkracht, wat een creativiteit en wat een doorzettingsvermogen. Ik hoop zo dat er snel betere tijden komen en je weer kan doen waar je goed in bent.

Maar dit is niet alleen een eerbetoon. Ik wil iets onder de aandacht brengen.

Een oproepje aan opdrachtgevers

Veel van mijn lezers zijn opdrachtgever. Aan jullie wil ik vragen de petitie te tekenen, om te zorgen dat de eventbranche meer financiële steun krijgt.

De teller staat nu op nog geen 9.000 handtekeningen. Dat is bizar weinig en staat niet in verhouding tot hoeveel mensen genieten van evenementen.

Ook goed om te weten is dat op 25 en 26 augustus door heel Nederland gebouwen rood verlicht zijn. Night of Live doet ons herinneren hoeveel bedrijven geraakt worden. En dan doet nog niet eens iedereen mee. Het is ernstig.

Niemand kan er iets aan doen, maar hopelijk kunnen we de pijn wat verzachten.

Meer informatie over alle acties vind je op coderood.live.

Plaats een reactie