De eerste drone show in Nederland: wij waren erbij!

Afgelopen weekend werd er voor het eerst een drone show gegeven in Nederland. Ik was er al nieuwsgierig naar na het zien van wat shows op Youtube. Hier moest ik natuurlijk bij zijn! 

Slechts een paar dagen van tevoren hoorde ik erover en ik moest en zou erheen gaan. Wel spannend of het überhaupt doorging, want met een beetje regen of wind werd de show afgelast. Vrijdags ging het daarom niet door, maar toen ik er op zaterdag was, gelukkig wel!

Ik besloot er niet te vloggen, maar er gewoon van te genieten. Vooral omdat ik niet verwachtte dat ik het met m’n cameraatje mooi vast kon leggen. Gelukkig waren er anderen die dat wel deden, zoals RTL Nieuws.

Bijzonder en uniek moment

Niet alleen het weer maakte de kans klein om de show daadwerkelijk te zien. Het was ook lastig om een vergunning te krijgen. Sterker nog, nog nooit eerder is er een vergunning verleend hiervoor. De show stond gepland in Amsterdam en in de omgeving van Schiphol mag je niet met drones vliegen (dat weet ik nog wel van Festival Jij & IK waar ze drones wilden inzetten om luchtfoto’s te maken. In deze vlog zie je hoe we dat hebben opgelost).

Alternatief voor vuurwerkshows

Hoewel ik de show erg snel voorbij vond gaan en ik iets meer spektakel had verwacht, was het wel echt heel bijzonder en ontzettend mooi. Vooral in combinatie met de muziek erbij. Uiteraard heb ik ook nagedacht over wat je ermee kan als eventplanner. Toevallig was er in het weekend ook een vuurwerkshow in Scheveningen. En ik bedacht me dat een drone show een mooi alternatief is hiervoor. Het geeft minder herrie en het lijkt me veel minder gevaarlijk. Met drones kun je ook wat meer een verhaal vertellen door bepaalde vormen te creëeren en het te combineren met muziek.

Ik kan me voorstellen dat het nog even duurt voor je zomaar een drone show kan inzetten op je evenement, maar dit was in ieder geval een hele toffe kick off!

Foto: BrightDay

Plaats een reactie