In 4 stappen de leukste duurzame goodies kiezen

Je wil graag wat duurzamer zijn als je goodies uitkiest, maar hoe doe je dat? In deze blog helpen we je in 4 stappen de juiste keuzes maken.

We dragen samen zorg voor een groene, gezondere wereld. Niet alleen in de keuzes die we thuis maken, maar ook in de organisatie van evenementen Ć©n de goodies die we kiezen. Of je nu een grootschalig evenement organiseert en daarbij graag goodiebags uitgeeft of dat je iets leuks zoekt voor je werknemers: het kan ook duurzaam.

Als je aan duurzame goodies denkt, kun je kiezen voor letterlijk groen (bloemen en planten). Ook praktische goodies zijn een vorm van duurzaam. De goodies die de ontvangers daadwerkelijk gaan gebruiken.

Om je te helpen bij de keuze voor de beste duurzame goodies voor jouw evenement hebben we een stappenplan gemaakt. Na het volgen van deze stappen weet jij hoe je de meest duurzame goodies kiest!

Stap 1: Ken je doelgroep

Zorg dat je goed in beeld hebt voor wie de goodies precies zijn. Daar hoort uiteraard ook bij dat je helder hebt hoe het evenement of de gelegenheid eruit ziet waar deze goodies een aanvulling op zijn. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop de goodies gegeven of opgestuurd worden. Met die kennis in het achterhoofd kun je nog eens goed kijken naar je doelgroep. Wie zijn ze, wat voor werk doen ze, met welke reden bezoeken ze je evenement/zijn ze aanwezig?

Door goed te weten wie je doelgroep is, wordt het veel makkelijker om te bedenken welke goodies ook echt aansluiten. Zo past bijvoorbeeld een fysiek notitieboekje niet zo goed bij een organisatie die enkel digitaal werkt en zul je hen een groter plezier kunnen doen met een lader op zonne-energie.

Zorg dat je weet wat voor jouw doelgroep belangrijk is. Dit kun je simpelweg doen door een aantal mensen te bellen en ze wat vragen te stellen.

Stap 2: Doel van het product bepalen

Een goodie kan ‘voor de leuk’ zijn, maar het kan ook praktisch nut hebben. In het geval van duurzame goodies moet ‘voor de leuk’ bijvoorbeeld herbruikbaar of milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Vind je een praktisch product beter passen dan zomaar een leuk cadeau? Zorg dan dat je stap 1 goed uitgedacht hebt. Alleen dan kun je het juiste product voor je doelgroep selecteren.

We hebben wat inspiratie voor je voor duurzame weggevers:

Luister ook naar de podcast over hoe je een goede bedrukking kan kiezen voor je weggever, wat aansluit bij je doel.

Stap 3: Kies duurzame materialen

Wanneer je besloten hebt wat voor goodie(s) je kiest, dan heb je daarbinnen vaak nog verschillende mogelijkheden. Neem de moeite om te onderzoeken wat voor jouw gekozen product de meest duurzame materialen zijn. Zo scoor je niet alleen punten met een praktische goodie, maar ook met het statement dat jullie voor duurzaamheid staan.

Duurzaam materiaal is materiaal dat duurzaam geproduceerd is of bestaat uit gerecycled materiaal.

Stel je kiest een notitieboekje, omdat je doelgroep tijdens jouw evenement veel aantekeningen moet maken, dan zijn er honderden boekjes om uit te kiezen. Ook qua duurzaam materiaal heb je veel keus. Wist je dat gewoon papier van hout helemaal niet zo duurzaam is? Kies bijvoorbeeld voor een notitieboekje van oud papier, voor een uitwisbaar en herschrijfbaar boekje, wasbaar papier of eentje van olifantenpoeppapier šŸ™‚

Denk ook aan het verpakkingsmateriaal. Zoek een leverancier of product dat plasticvrij is verpakt. Je kunt bijvoorbeeld dozen ook laten vullen met kartonsnippers in plaats van plastic.

Stap 4: Offertes aanvragen

Wanneer de definitieve keuze gevallen is, dan is een logische vervolgstap: het opvragen van offertes. Wellicht kun je iets personaliseren of wil je juist een grote oplage van het product hebben.

Heb je een mooi product gezien op eventgoodies.nl? Neem gerust contact met ons op. Wij brengen je graag in contact met onze partners, zodat je straks mooie, duurzame goodies aan je doelgroep kunt geven.

Plaats een reactie