Goodies in 2022: wat zijn de trends?

Vind jij het leuk om te weten wat de trends zijn op het gebied van goodies en relatiegeschenken? Dat komt mooi uit, want wij hebben het voor je op een rij gezet!

Trendlijstjes veranderen niet heel erg per jaar, maar we hebben eigenlijk niet eerder zo’n lijstje gemaakt. Hoog tijd om dat wel eens te doen!

Brievenbuscadeaus

Brievenbuscadeaus werden al steeds populairder, maar door corona heeft het een enorme opmars gemaakt. Een ideale manier om iemand thuis of op kantoor te verrassen, zonder het gedoe van pakketjes moeten aannemen of ergens anders moeten ophalen omdat je net even niet thuis was.

Het leuke van deze trend is dat er ook steeds slimmere oplossingen worden bedacht, bijvoorbeeld:

  • op het gebied van houdbaarheid, denk aan duurzame icepacks zoals Recycold.
  • duurzamere verpakkingen en duurzamer bezorgen, zoals fietskoeriers.
  • manieren om producten plat te kunnen verpakken. Van platte wijnflessen (die overigens al best een tijd bestaan) tot diy pakketten, zoals dit bijenhotel.

Duurzaamheid

Het kwam hierboven al twee keer voorbij: duurzaamheid is gelukkig een trend! Daar waar ik in het begin nog expliciet benoemde dat een goodie of de verpakking duurzaam was, hoef ik dat nu eigenlijk niet meer te doen.

Er komen steeds meer bedrijven op die zelf een leuke duurzame goodie in de markt zetten, maar ook bij relatiegeschenkbedrijven is er steeds meer keus. Een goede ontwikkeling!

Goodieboxen (met meer creativiteit)

Virtuele events gaan niet meer weg en daarom blijven goodieboxen ook populair. Waar dat in 2020 vooral nog borrelboxen waren, zullen we hier ook meer creativiteit zien. Denk aan de manier van verpakking (zoals de 1,5 meter box) of verzenden (misschien wat ludieker?). Ook zagen we al een escape game waarbij je eerst puzzels moest oplossen.

En als het een box is speciaal voor een evenement, zullen de items ook meer en meer onderdeel worden van de dag. Zo voelen mensen zich nog meer verbonden en haken ze minder snel af. Een mooi voorbeeld hiervan is de goodiebox van het event Tribe Live.

Bijdragen aan goede doelen

We zijn ons steeds bewuster van wat we consumeren en dus ook wat we inkopen. En eerlijk is eerlijk, het is een enorme luxe dat we dit kunnen veroorloven. Het is daarom ook fijn als je tegelijkertijd kan bijdragen aan een goed doel. Ook ontvangers vinden dit steeds belangrijker.

Mooie voorbeelden zijn The Good Roll waarbij van 50% van de opbrengsten toiletten worden gebouwd in Afrika of de waterflessen Join the Pipe die zorgen voor drinkwater in ontwikkelingslanden.

Draadloze en (thuis)kantoorgadgets

Draadloze gadgets zijn ook enorm in opkomst en worden steeds betaalbaarder. Dus zijn ze ook vaker te zien als weggever. Denk aan draadloze oordopjes, powerbanks en speakers. En dat is ook handig in deze tijd waarin veel mensen moeten thuiswerken. Mensen hebben nu behoefte aan allerlei benodigdheden om ook thuis comfortabel te werken. Van handige verhogingen voor je laptop tot draadloze toetsenborden die je ook zo in je tas doet voor als je toch weer dat dagje naar kantoor gaat. Dat is ook gelijk wat hygi├źnischer en coronaproof.

Plaats een reactie