Leuk idee voor de bloemen die je overhoudt na een event

Gisteren zag ik een heel leuk en simpel idee wat je kan doen met bloemen aan het eind van je evenement. Een mooi en duurzaam idee!

Gisteren was ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens op een event van Avanti in Almere, speciaal voor Internationale Vrouwendag. Het thema had te maken met bloemen. Er was een tentoonstelling voor Bloemen van de Stad: vrouwen die de stad iets mooier maakten.

Bij het podium stonden twee prachtige bossen bloemen. En ik dacht inderdaad nog, wat zullen ze na het event er hiermee doen? Ik kan me voorstellen dat zoiets zelden in de prullenbak beland en meegegeven wordt aan de crew. Het wordt wat anders als er heel veel bloemen staan, wat doe je dan?

Wat doe je met bloemen na een evenement?

Wat ze gisteren deden vond ik zo leuk! De twee bossen bloemen werden op een tafel gezet bij de uitgang. De host vertelde tijdens de afsluiting dat je bij vertrek een bloem mag uitkiezen die je mooi vindt en meenemen naar huis. Superleuk! En dit paste perfect bij het thema. Dit is vast niet bij elk event geschikt, maar het is wel een idee die ik moest delen.

Eigenlijk had ik gedacht dat ze de bloemen ging verloten, dat is natuurlijk ook nog een idee. Verzin een actie gedurende dag en reik de bloemen aan het einde uit.

Uiteraard kun je de bloemen ook geven aan sprekers of de crew.

Of, zoals Selfa Verlaat van Campfire Stories laatst zo mooi vertelde in een sessie van de Event Planner Academy (volg je ons daar al?): misschien kun je de locatie mooier achterlaten dan je het aantrof. Is er bijvoorbeeld een bejaardenhuis of verzorgingshuis in de buurt waar je de bloemen kan afgeven? Vraag aan de eventlocatie om mee te denken welke organisaties in de buurt heel blij zijn met jouw bloemen!

Heb jij nog leuke idee├źn? Laat je reactie hieronder achter!

Plaats een reactie