Plantjes uit een doosje

Dit is erg leuk als weggever of als aankleding van je evenement: plantjes uit een houten doosje. Te versturen per post en het is nog duurzaam verpakt ook.

Via via hoorde ik over een nieuw concept: Blooms out of the Box. Zij leveren plantjes die in een houten doosje zitten en je per post kan versturen. Een mooi alternatief op bloemen per post. Ze zijn te verkrijgen als gewone plantjes, kruiden en zelfs in mini-kerstboompjes. Vanaf 25 stuks kun je je eigen logo of tekst op de doos laten graveren.

Leuk en lekker makkelijk

Toen ze hoorden dat ik er over ging bloggen, kreeg ik een doosje opgestuurd om zelf te bekijken en uit te proberen. Ik was er heel blij mee, want ik hou meer van plantjes dan van bloemen en kon nog wel wat meer groen in huis gebruiken.

Het doosje kon ik ophalen bij een afhaalpunt. Ik hoefde me geen zorgen te maken over de plantjes. Ze kunnen een tijdje vooruit, ook als ze nog in de verpakking zitten. Op Instagram Stories zie je hoe het verpakt is en hoe eenvoudig je het in elkaar zet.

Elk plantje zit verpakt in een afbreekbaar zakje. En na het uitpakken heb je vrijwel geen afval. Het is dus ook nog eens een duurzaam product. Het doosje heeft wat weg van een wijndoos. Maar het schuifje heeft 3 gaatjes, waar de bekertjes met planten precies inpassen. Je vult een kartonnen doos met water. Dat vond ik wel even spannend, want het voelt zo onnatuurlijk. Maar het karton is waterdicht. Onder elk bekertje hangt een touwtje en via het touwtje komt het plantje aan water. Zo hoef je het een paar weken geen water te geven. Superhandig!

Wat kun je er mee als eventplanner?

Je kunt de plantjes simpelweg weggeven als cadeautje of opsturen bij de uitnodiging van het evenement. Maar je kunt het ook gebruiken als decoratie. Het is even bewerkelijk, maar je zou het ook allebei kunnen doen. Eerst neerzetten op je evenement en aan het eind van de dag inpakken en gebruiken als weggever.

Ik vind het in ieder geval een mooi product en het past helemaal in de huidige trend van veel groen op evenementen en locaties.

Plaats een reactie