Toffe goodies gespot bij Opening Minds

Onlangs bezocht ik het evenement Opening Minds. Ik schreef over de tips die ik daar hoorde. Maar ik kwam er onverwachts ook hele leuke goodies tegen. Daarom een extra blog!

De dag stond in het teken van evenementen vernieuwen. De tips die ik hoorde over neuromarketing en het activeren van bezoekers deelde ik al eerder. Al gelijk bij binnenkomst van het evenement werd ik verrast met toffe goodies. De vorige blog werd al wat lang, dus ik besloot er een tweede blog over te schrijven.

Feedback geven met Trylikes

Bij de entree herkende ik het gelijk: de smiley-knoppen van TryLikes. Je ziet de knoppen op de foto hierboven. Aan het einde van de dag konden we via deze knoppen feedback geven. Heel snel en laagdrempelig! De dames die bij de goodiebag-tafel stonden, konden vertrekkende mensen gelijk even vragen hun feedback te geven. Zo krijg je dus, zonder al te veel moeite, veel meer reacties dan als je een mail uitstuurt.

Portret met tagcloud

Wat we ook zagen was een portret gevormd door een tagcloud (of woordenwolk op z’n Nederlands). Dit had ik nog niet eerder gezien! Je kunt als organisator vooraf zelf de woorden doorgeven die je op de foto wilt weergeven. Deze foto is gemaakt door SharingBox. Je kent ze vast wel, we hebben vaker over ze geschreven.

View this post on Instagram

A post shared by EventGoodies (@eventgoodies) on

Zalen met aparte stoelen

De locatie was ook bijzonder. We zaten in MindCenter in Vianen. Elke subruimte had andere type stoelen. Van relaxte stoelen waar je een beetje onderuit kan zitten, krukjes rondom een open haard en het meest opvallende: een zaal vol ballen om op te zitten!

In de hoofdzaal stonden gewone kuipstoelen, maar wel in kleine groepjes met elk een salontafel. Dat maakte het contact leggen een stuk eenvoudiger. De stoelen zijn met name zo neergezet, omdat we aan het einde van de dag een quiz deden in teams.

Stoelen in groepjes in plenaire zaal

Samenvatting van de dag in een Wandverslag

Wandverslag was er ook om een samenvatting te maken van de dag. We hebben al een paar jaar geleden over ze geschreven. Wat me opviel is dat de tekeningen veel mooier zijn geworden. Ook zag het geheel er mooier uit, meer als een kunstwerkje! Door de stipjes pastte het qua stijl ook goed bij de huisstijl van het evenement waar deze kleuren en stipjes ook in terugkomen.

Thema doorvoeren in je programma

Wat ik trouwens erg sterk vond aan dit evenement is dat het thema heel goed doorgevoerd is in de uitingen, het programma en de sprekers. Het evenement heette dus Opening Minds en elke sessie had ook een bijpassende titel. Van ‘Open your mind’ bij de keynote, ‘Mind the Risk’ voor een sessie over veiligheid en riskmanagement en ‘Connecting Minds’ voor de sessie over het activeren en verbinden van deelnemers.

Ze maakten ook gebruik van de thematafels (een van de 15 tips in de vorige blog). Zo was er een ‘Musical Mind’-tafel om te praten over muziek op evenementen, maar ook een ‘Sporty Mind’ en ‘Zen Mind’. Een goed idee om mensen te helpen een gesprekje aan te knopen.

Effectivent: thematafels

Tot slot werden we aan het einde van de dag nog verwend met een mooie fles water en een tablethoes van FatBoy. Mooie, kwalitatieve give aways. Ik zag niet direct de link met de thema, maar het zijn wel spullen die je bewaard en gebruikt. Of weggeeft, want ik heb zelf geen tablet šŸ™‚

Plaats een reactie