Unieke notitieboekjes met oud papier

Gebruik oude enveloppen, kaarten en briefpapier om er nieuwe notitieboekjes van te maken. Zo ontstaan er boekjes die allemaal uniek zijn en vol bijzondere pagina’s.

Het duurde even voor het kwartje bij me viel. Ik dacht: gerecycled papier is toch niet nieuws? Maar dit is anders. Het papier wordt niet tot pulp gemaakt om er nieuw papier van te maken. Dat is minder duurzaam je denkt. Voor dit concept wordt geen druppel water of energie gebruikt bijvoorbeeld.

Papier hergebruiken in plaats van recyclen

Het papier wordt simpelweg hergebruikt, door het op maat te snijden en er een boekje van te vormen. Alleen de kaft is nieuw. Een mooi voorbeeld hiervan is een boekje van TEDx wat EnvelopeBook voor ze maakte.

In het boekje vind je oude kaarten, briefpapier en enveloppen. Het wordt zorgvuldig in elkaar gezet. Op de foto hieronder zie je een envelop en op de pagina erachter een vel papier met een woord. Zo kijk je niet naar een wit kader, maar zie je een mooi visueel effect.

Boekje hergebruikt papier

Ideaal voor terugkerende evenementen

Dit idee is ideaal voor terugkerende evenementen waar elke keer een ander thema of huisstijl voor wordt gemaakt. Zo kun je overgebleven materiaal op een nuttige manier inzetten!

Plaats een reactie