Mooi voorbeeld van een goodiebox

Organiseer je een online evenement en wil je mensen wat leuke producten opsturen? Laat je inspireren door deze goodiebox die ik laatst gekregen heb.

We kunnen blijkbaar echt niet zonder weggevers. De goodiebag is onmisbaar en voor online evenementen maakt de tas plaats voor een doos.

Tijdens het online evenement dat ik onlangs bijwoonde, kreeg ik een goodiebox opgestuurd. Die kreeg ik alleen bij een early bird ticket. (Mooie manier om mensen over de streep te trekken!).

In Nederland zie ik vooral veel borrelboxen voorbijkomen, maar het kan ook anders. In deze blog laat ik je zien wat er in de goodiebox van Tribe Live zat, een evenement van Stu Mclaren.

Kwalitatieve spullen om te bewaren

Het eerste wat opviel waren de wat grotere en kwalitatieve spullen. Items die je bewaart en waarschijnlijk ook gebruikt:

  • Een pet.
  • Een afsluitbare beker. Zo eentje waar je je vingers niet aan brandt (hoe heet zoiets?)
  • Een bril met blauw licht-filter. Handig omdat we uren achter de laptop zaten, sommige mensen zelfs ’s avonds en ’s nachts.
  • Een mondkapje (te zien op de bovenste foto).
Goodiebox items

Niet iedereen zal er even enthousiast over zijn, maar in principe gooi je dit niet weg. Ik had toevallig een petje nodig omdat het zo heet was die periode. Maar er één kopen zou ik niet doen. Dus ik was er heel blij mee. En de beker gebruik ik vrijwel dagelijks. De bril draag ik niet, maar leg ik in mijn ‘cadeaula’ vol spulletjes om weg te geven. En een extra mondkapje kan geen kwaad.

Hoewel ik de items best random vond, vind ik ze wel goed uitgekozen. En het was geen goedkope rommel. Ik hoorde ook dat er mensen zijn die elk jaar naar het evenement gaan en heel blij zijn met de uitbreiding van hun ‘swag’ zoals ze het op dit internationale evenement noemen.

Het merk uitdragen

Elk item had een bedrukking dat past bij het evenement. Een goede manier om herinnerd te worden aan de boodschap die ze drie dagen lang overdroegen. Wat ik heel leuk vind, is dat het niet allemaal dezelfde bedrukking of kleur had en ook niet allemaal het logo (luister naar deze podcast om te horen waarom dat geen goed idee is).

Er waren ook wat spulletjes waarmee je met trots de boodschap kon overdragen. Zo was er een speld in de vorm van een papieren vliegtuigje. Wat een reminder was van een boodschap aan het eind van het evenement. En er was een velletje met stickers met spreuken die herkenbaar zijn voor deelnemers aan het evenement. Het is echt een goede herinnering aan deze toffe online ervaring.

Ook zat er een deurhanger bij. De meeste mensen belden in vanuit huis. Met de deurhanger kon je aangeven dat je in de sessie zat. Handig om te voorkomen dat je dat ene hilarische tafereeltje krijgt van de professor die live in het nieuws was vanuit huis, met twee kinderen die de kamer in kropen en een nanny die ze probeert weg te krijgen.

Party bag

In de box zat ook een papieren zakje met een sticker ‘Tribe Live Party’ erop. Wat precies de gedachte erachter was, is me niet helemaal duidelijk. We hebben de items niet op een speciaal moment gebruikt, wat ik wel had verwacht.

Er zat een handklapper in met lichtjes, een feesttoeter (zo’n papieren roltong) met franjes, een zakje confetti (wat ik mooi dicht heb gehouden, zoveel troep haha), een Oreo-koekje met het logo erop en een reuzeballon met het logo. Een aantal mensen, waaronder ik, plaatste de ballon op de achtergrond, zodat je wat meer onderdeel werd van het grote geheel.

Praktische spulletjes

Er zaten ook twee praktische items in. Post-its in drie kleuren en kleine gekleurde potloodjes in een houder met puntenslijper.

Deze items zijn op zichzelf niet heel interessant, maar we hadden ze nodig tijdens het evenement. En dat maakt het dan wel weer leuk en nuttig.

3 Smileys op een stokje

Een van de leukste onderdelen van de goodiebox vond ik wel de drie smileys op een stokje. Niet de gele emoji’s die we kennen, maar de hoofden van Stu. Alleen dat was al hilarisch.

De smileys zijn een manier om als deelnemer je reactie ergens op uit te dragen. De spreker heeft met een online evenement natuurlijk meer moeite om de energie te voelen van het publiek. Dus werd ons verzocht de camera’s aan te laten staan. Soms stelde Stu een vraag aan ons en konden we de smiley voor onze webcam houden. Of we konden ermee de aandacht trekken als we graag een vraag wilde stellen of iets wilden winnen.

Mensen die echt onderdeel zijn en blijven van de community, bewaren vast en zeker deze stokjes voor een andere online sessie of evenement!

Nieuwsgierig makende enveloppen

Tot slot zaten er drie A4-enveloppen in. Elk in een andere kleur. Er stond op dat je die pas open mocht maken, zodra het werd aangegeven. Dit was ontzettend nieuwsgierig makend. Het was ook een gespreksonderwerp in de besloten Facebook-groep van het evenement. Mensen waren zo nieuwsgierig en vroegen elkaar wie ze stiekem al had opengemaakt. Grappig wat zoiets met mensen doet.

Het idee van de enveloppen was, dat je er elke dag een mocht openmaken.

Bingokaart
Aan het begin van het evenement mochten we de gele envelop openmaken. Daarin zat een Bingokaart vol stopwoordjes die Stu vaak zegt en wat inhoudsgerelateerde woorden. Een heel leuk en simpel idee, dat mensen ook stimuleert om op te letten. Niet iedereen doet er aan mee natuurlijk, maar voor de mensen die het wel leuk vinden, is het een grappig extraatje. Wat ze hier niet deden, maar ik wel aanbeveel is dat je duidelijk communiceert of het puur voor de lol is of dat je wat kan winnen. En als je iets kan winnen, hoe het dan precies werkt.

Ansichtkaarten en kleurplaten
In de tweede envelop zaten twee ansichtkaarten en drie kleurplaten. Op de ansichtkaarten stond een leuke illustratie van een bank. Met de tekst ‘Greetings from couch to couch’. Ze gaven tijdens het evenement aan dat je deze kaart naar iemand kon sturen die je ontmoet had. Maar dan moest je wel het adres aan die persoon vragen. Leuk idee, maar de uitvoering is wat lastiger vind ik.

De kleurplaten moet je maar net leuk vinden. Ik dacht in eerste instantie: “wat moet ik hiermee?” Maar wat bleek? Er was een sessie waarin je gezamenlijk kon kleuren. Dit was op de tweede dag, voor de start van het evenement. Als opwarmsessie. Er waren twee keuzes. In de ene sessie deed je yogaoefeningen, in de andere sessie kon je samen kleuren.

Ik logde even in om te kijken hoe het gaat. Het was voor het eerst dat een grote groep mensen op unmute stond en mocht praten. En er was een host. Het was een beetje een gekkenhuis en ik was moe. Dus dat getetter kon ik niet aan en ik ben weer uitgelogd. Tijdens sessies gedurende het evenement die me wat minder aanspraken, heb ik ongemerkt toch een kleurplaat gepakt en ben ik gaan kleuren. Voor het eerst sinds jaren. Het was eigenlijk best leuk en ontspannend 🙂

Vliegtuigje vouwen
De laatste envelop mochten we helemaal aan het eind van het evenement openmaken. Het was een A4 met stippellijntjes om een vliegtuigje te vouwen. Het idee was dat je drie actiepunten opschreef om de volgende dag mee aan de slag te gaan. Vervolgens moesten we het vliegtuigje vouwen en in de lucht gooien. Het idee was dat het vliegtuigje niet perfect hoefde te zijn, maar dat je het gewoon moest proberen en doen. In actie komen was de boodschap. En toen begreep ik eindelijk waarom we hier en daar afbeeldingen zagen van papieren vliegtuigjes. Leuk bedacht!

Nou, dit is één van m’n langste blogs geworden. Maar ik weet dat veel mensen dit interessant vinden. En zoals ik vaker zeg: ik hoop dat het je inspireert en je zo op ideeën komt voor je eigen evenement.

Wat ik jammer zou vinden is dat je ideeën 1:1 overneemt. Het is juist zo krachtig als je items kiest wat past bij jouw evenement, jouw bezoekers en jouw boodschap. Wees creatief! En stuur me een berichtje als ik met je mee kan denken. Maar niet 2 weken voor het evenement hé? 😉

Plaats een reactie